DEDEOĞLU, KENE’DEN ÖLÜMÜ TBMM’YE TAŞIDI
 
Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, kene ısırması sonucu Kahramanmaraş Andırın ilçesi Altınyayla köyünde oturan 56 yaşındaki Ülküye Keklik’in hayatını kaybettiğini söyledi.
 
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Kahramanmaraş Andırın ilçesi Altınyayla köyünde oturan 56 yaşındaki Ülküye Keklik maalesef vefat etmiştir. Buradan Andırın ilçemize ve ailesine başsağlığı diliyorum.
 
Bakanlığı Göreve Çağırdı
Bu kene ısırmasıyla ilgili maalesef yine Andırın'da ve Kahramanmaraş'ımızda serum veya ilaçlar bulunamadığından çevre illere sevk edilmiş. Bundan sonra böyle bir olay karşısında Sağlık Bakanlığını göreve davet ediyorum Kahramanmaraş'ta ve ilçelerinde keneyle ilgili serum veya ilaçların bulundurulması noktasında.” şeklinde konuştu.
Sigortacılık Sistemi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, aynı gün TBMM’de sigorta şirketlerinin ve vatandaşların sigorta konusundaki sorunlarını da değerlendirdi. Sigortacılık siteminin, gelişmiş ülkelerin en önemli faaliyet dallarından birisi olduğunu belirten MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, bu faaliyetlerin ulaştığı seviyenin o ülkede ekonomik gelişmişliğin bir göstergesi olarak da kabul edildiğini vurguladı.
Sorunları Çözülmeli
Sigorta sistemindeki olumsuzlukların bir yandan sigorta acentelerinin kapanmasına ve diğer yandan da sektörde çalışan kişilerin işsiz kalmasına sebebiyet verdiğine işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sigortacılık sistemiyle ilgili her türlü düzenlemeye parti olarak hazır olduklarını bildirdi.
Yüksek Fiyatlar
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yüksek sigorta primi ve sigorta poliçesi uygulamasını da eleştirerek, yüksek fiyatların vatandaşları mağdur ettiğini açıkladı. Dedeoğlu, Bu nedenle, ülkemizde zorunlu trafik sigortasının katılım oranın bile çok düşük kaldığını hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yapılan araştırmalar trafikten bulunan yaklaşık 17 milyon 191 bin araçta 4 milyonunun sigortasız ve muayenesiz olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemizde sigortacılık sistemi daha fazla geliştirilmelidir. Sigorta şirketlerinin sorunları çözüme mutlaka kavuşturulmalıdır.
Ülkemizde bir yandan sigorta şirketlerini çözüme kavuştururken diğer yandan da vatandaşlara sunulan yüksek fiyatlı hizmetlerden vazgeçilmelidir, primler daha aşağı seviyeye düşürülmelidir. Yüksek oranlı fiyatlar ülkemizde sigorta sisteminin gelişmesini engellemektedir.”
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, ülkemizde sigortacılık türlerinin mevzuat eksiklikleri nedeniyle işlev sorunu yaşadığını da ifade ederek, sigortacılığın sorunlarının çözümü için her şeyden önce sağlam bir hukuki yapının oluşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Editör: Haber Merkezi