Adalet Bakanlığı, Anneler Günü dolayısıyla kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan tüm hükümlü ve tutuklulara açık görüş yaptırılacağını bildirdi.
 Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda barındırılan hükümlü ve tutuklular 2 gün süreyle açık görüşten yararlandırılacak.
Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda Anneler Günü dolayısıyla; Adalet Bakanlığının ve Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünün 2 Mayıs 2014 tarihli genelgesi doğrultusunda açık görüş yaptırılacak. 12-16 Mayıs 2014 tarihlerinde 2 gün olarak gerçekleştirilecek açık görüşten her hükümlü bir kez yararlandırılacak. Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşleriyle görüştürülecek. Hükümlü ve tutuklular ile görüşmek isteyen kişilerin, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispatlamaları gerekli olacak. Anne, baba, eş, çocuk, torun, büyük anne, büyük baba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutuklular, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapacak. Görüş süresi yarım saatten az olmayacak
Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. Bir defa görüş yapan hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçilere herhangi bir nedenle ikinci defa izin verilmeyecek. Her grubun açık görüşü bittikten sonra, görüş yerinde bulunan hükümlü ve tutuklular, görevliler nezaretinde dikkatli bir şekilde arandıktan sonra koğuş ve odalarına götürülerek burada sayılacak; kimlikleri fotoğraflı belgelerle kontrol edildikten ve grup mevcudunun tam olduğunun anlaşılmasından sonra, ziyaretçilerin kurum dışına çıkmasına izin verilecek.
Editör: Haber Merkezi