AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kenan Evren'in cenazesine AK Parti olarak kimsenin katılmayacağını söyledi.

98 yaşında hayatını kaybeden 12 Eylül 1980 askeri darbesinin mimarı ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 12 Mayıs Salı günü gerçekleşecek cenaze törenine AK Parti'den kimsenin katılmayacağı açıklandı.

Canlı yayında soruları yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "AK Parti olarak yarın gerçekleşecek cenazeye partimizden kimse katılmayacak" dedi.

Ünal şunları söyledi:

"Bazı insanlar toplumlarda acı ile simgeleşir. Kenan Evren de Türk toplumunun hafızasında 650 bin kişinin sistematik işkenceden geçmesi, acıların dramların yaşanması olarak simgesi haline geldi. Bugün Genel Merkezle bir görüşmem oldu. AK Parti olarak bizim partimizden kimsenin törene katılmayacağı yönünde bir bilgi geldi. Biz hem parti olarak genel merkeziz hem de hükümet. Ama Başbakanımızın talimatıyla bir katılım olur mu bilemem. Biz AK Parti olarak başsağlığı bir mesaj da yayınlamadık.”

Dün hükümet kanadından gelen ilk yorumlar da ise Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim bir geleneğimiz var, ölünün arkasından kötü konuşulmaz. Allah rahmet eylesin diyoruz" demişti. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, "Her şeyi ile tarihe havale ediyoruz. Türk tarihine, milletine ve Allah'a havale ediyoruz. Başka diyecek bir şey yok" ifadelerini kullanmıştı.
Editör: Haber Merkezi