30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde ilçe belediye ve büyükşehir belediye başkan adayının belirlenmesi amacıyla sandık başına giden parti yönetimi, aday olarak görmek istedikleri kişileri belirlemek amacıyla oy kullandılar.
Partinin yetkili kurullarına yardımcı olmak amacıyla yapılan temayül yoklamasında, Afşin  Belediye Başkan Adaylığı için 11 isim oylandı. Parti yönetimi, kadın ve gençlik kolları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve belde belediye başkanları ile mahalle ve belde temsilcilerinin oy kullandığı yoklamada, Afşin Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Fazlı Aydoğan, Mehmet Fatih Güven, Duran Demir, Mehmet Taşkale, Muhtemit Dağlı, İsmail Mert, Nurettin Sarıkaya, İsa Uluer, Hasan Kızılay ve Mehmet Akdaş için oy kullanıldı. Büyükşehir belediye başkan adaylarının da oylandığı temayül yoklamasının sonuçları ise, AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilerek, yetkili kurulların değerlendirmesine sunulacak.
 
Doğru adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Sizlerin bize işaret edeceği doğru adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız ve en iyi neticeyi alacağız” dedi. 
AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı tarafından, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde aday belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde (KAFUM) gerçekleştirilen yoklamaya partililer büyük ilgi gösterirken, binin üzerinde delege oy kullanmak için sandık başına gitti.
Seçimler öncesinde partililere seslenen Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, yerel yönetimlerde AK Partili belediyelerin başarısına değindi. Bu seçim öncesinde ise bir değişiklik yaparak 14 ili büyükşehir yaptıklarını ifade eden Erdem, “Kocaeli’de büyükşehir, yani coğrafi sınırlarını belediye sınırlarına alarak, ilk denemelerini yaptık. Köylerin köklü problemlerinin ancak böyle düzenlemelerle çözüleceğini gördük. İstanbul bu noktada çok başarılı, Kocaeli çok başarılı. Şimdi bu başarının her tarafa yayılmasını istedik. Şimdi de önünüze Büyükşehir Yasası’nı çıkartarak geldik. Yeni kurulan 14 büyükşehirden bir tanesi de Kahramanmaraş. Bu yasanın da Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Aday adaylarını medeni cesaretlerinden dolayı kutlayan Erdem, adayların belirlenmesinin ardından tüm isimlerin partilerine destek vermesini istedi. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tabi at sahibine göre kişniyor. Bu güne kadar birçok iktidarlar geldi geçti. Ama AK Parti yaptıklarıyla çok farklı olduğunu gösterdi. Bunları sizler çok iyi biliyorsunuz ve takdir de ediyorsunuz. Ettiğiniz için de hemen her seçimde oylarımız arttı. İnşallah bu seçimde de sizlerin bize işaret edeceği doğru adaylarla halkımızın karşısına çıkacağız. En iyi neticeyi alacağız. Ben öncelikle aday adaylarımızı tebrik ediyorum. Bu bir medeni cesarettir. ‘Benim de ilime, ilçeme yapacaklarım var’ diyerek yola çıkmaktır. Bu cesaretlerinden, bu müracaatlarından dolayı aday adaylarımızı tebrik ediyorum. Ama önemli olan, tabi bu bir yarıştır. Yarış yapılacak ve sonunda birisine karar verilecektir. İşte adamlık odur ki, kalite odur ki karar verildikten sonra bu karara saygı duyup, bu kararın arkasında durabilmektir. Bu kararların arkasında saygı duymayanlara da destek vermeyeceğiz. Kişiler önemli değil, önemli olan bize hizmeti en iyi şekilde yapacak kişilerin göreve gelmesidir.”
Temayül yoklamasını güzel bir ortamda organize eden Fatih Mehmet Erkoç başkanlığındaki il teşkilatına da teşekkür eden Erdem, “Çok güzel bir teşkilatımız var. Bu teşkilatın güzelliğini bu salonda görebiliyoruz. Bugün mini bir seçim yapıyoruz, demokratik bir yarış yapıyoruz. En ufak bir huzursuzluk olmayacak. Herkes anlayışla, özellikle aday adaylarımız propaganda yapmak istiyorlarsa salonun dışında yapacaklar. Salonun içerisinde adam adama markajı yapmayacaklar. Sıkıntıyı salonun içerisine taşımamalılar” diyerek sözlerini tamamladı.
Erdem’in konuşmasının ardından oy kullanma işlemine geçildi. Saat 16.00’ya kadar devam eden seçimin ardından tasnif yapılarak, sonuçlar açıklanmadan Ankara’ya gönderilecek. Bu arada temayül yoklamasının en ilgi çeken isimlerinin başında ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar geldi. Başörtüsüyle partisinin temayül yoklamasına katılan Kaçar, teşkilat üyelerinin en çok yakınlık gösterdiği vekillerden biri oldu.
Afşin’de 182 delegenin 164’ü oy kullandığı bildirildi.
Programa Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç ve Dr. Yıldırım Ramazanoğlu katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi