AK Parti İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık'ın istifası ile boşalan İlçe Başkanlık koltuğu için adaylar netleşmeye başladı.

2 buçuk yıldır AK Parti Afşin İlçe Başkanlık görevini yürüten Av. Şeref Kırbıyık'ın geçtiğimiz hafta sürpriz bir şekilde görevi bırakmasının ardından bu göreve talip olan adaylar AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına, ilçe başkanlığı için başvurularını yaptı.

Şuana kadar AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığına üç deneyimli isim başvuruda bulundu.

İlk başvuruyu Afşin halkının yakından tanıdığı deneyimli siyasetçi Sebahattin Atalay yaptı. Atalay, daha önce Refah Partisi'nde İlçe Başkan yardımcılığı ve Fazilet Partisi'nde İlçe Başkanı olarak görev yapmıştı. Atalay, AK Parti'de İlçe Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı.

İlçe Başkanlı görevine ikinci başvuru Mehmet Ali Taşkale' den geldi. Taşkale geçmişte Doğru Yol Partisi Afşin İlçe Başkanlığı görevini yaptı ve daha sonra Demokrat Parti Afşin Belediye Başkan adayı oldu.  AK Parti İlçe Başkan adayı da olan Taşkale, istifa eden Şeref Kırbıyık yönetiminde başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Üçüncü başvuruyu ise AK Parti Kurucu üyesi ve İlçe Başkanı görevinde bulunan Ali Sefer Demirci'den geldi. Demirci, geçmişte Fazilet Partisi'nden Afşin Belediye Başkan Adayı olarak seçmenlerinden oy istemişti.

Başkan 23 Ocak'ta belli olacak

AK Parti Afşin İlçe Başkanı, AK Parti Genel Merkezi tarafından 23 Ocak 2016 Pazartesi günü Afşin İlçe Teşkilat binasında yapılacak temayül yoklamasının ardından belirlenecek.

Editör: Haber Merkezi