Afşin'de, Suriye'nin Halep kenti için toplanan 5 tır insani yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Afşin Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 5 tır insani yardım malzemesi Haleplilere ulaştı.

4 Ocak 2017 Çarşamba günü, Afşin’de hayırsever vatandaşlar tarafından Halep için toplanan 5 tır insani yardım malzemesi Ulu Camii önünde düzenlenen törenin ardından dualarla uğurlanmıştı.

Afşin'de, Halep için düzenlenen yardım kampanyasında toplanan gıda ve giyim, yakacak ihtiyaç ürünleri Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan girişi yaparak Halep'e ulaştırılmak üzere Suriye tırlarına yüklendi ve Halep'e gönderildi.

Afşin'in bir vefa örneği gösterdiğini ifade eden Hayrat Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru, "Öncelikle Afşinli hemşerilerimize gayretleri ve göstermiş olduğu büyüklükten dolayı teşekkür ediyorum. Geçen yıl Bayırbucak Türkmenleri için yapmış olduğumuz yardım kampanyasını bu yıl Halep için yaptık. Bayırbucaklı kardeşlerimiz için geçtiğimiz yıl 10 tırımızı göndermiştik. Halepli kardeşlerimiz için ise gayretlerinizle 5 tırı yardım malzemesi hazırladık ve gönderdik. İlçemizde toplanan yardımlar Halepli kardeşlerimize ulaşmış ve ihtiyaca göre dağıtılmaya devam edilmekte. Bu tırların içerisinde 1 tır un, 1 buçuk tır gıda yardımı geriye kalan tırlarımızda oradaki kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu battaniye, giyim eşyası ve muhtelif eşyalar bu tırlar içerisinde bulunuyordu."

Editör: Haber Merkezi