Afşin'de"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü ile başlayan etkinlikler Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı’nda devam etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş yapan Afşinli vatandaşlar, demokrasi nöbetlerinin tutulduğu belediye önündeki meydanda yeniden bir araya gelerek, 15 Temmuz Destanı'nı bir dizi etkinliklerle kutladılar.

Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim tilaveti, duaların edilmesi, şiirlerin okunması ve sinevizyon gösterileri ile devam etti. Demokrasi nöbeti sırasında vatandaşlar ve şehiriçi toplu taşıma araçlarıyla konvoy oluşturarak nöbete destek verdi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, burada yaptığı konuşmada, hain darbe girişimin unutulmamasını, unutturulmamasını sağlayacaklarını belirtti.

"15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değildi." diyen Budan, "Bir ulusu, devletiyle birlikte tarih sahnesinden silme girişimiydi. Bunu çok derinden anlamlı bir şekilde okumak gerekiyor. Bu bilinçlenmeyi sağlayabilmemiz toplumumuzun, milletimizin gelecekte daha sağlam adımlarla yürüyebilmesi için çok önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün sadece darbe girişimi yapmakla kalmadığını, bir ülkenin neslini ve gençlerini yok etmeye çalıştığına da dikkati çeken Budan, şunları kaydetti:

"Bu gece hüzünlüyüz çünkü böylesine menfur bir girişime bu ülke maruz kaldı. Ancak mutlu ve gururluyuz ki milletimiz, liderinin, önderinin çağrısıyla sokaklara döküldü ve mücadelesini vererek özgürlüğü ve bağımsızlığını muhafaza etme konusunda iradesini en üst düzeyde ortaya koydu. FETÖ toplumumuzda ayrım oluşturdu, böldü parçaladı. Yıllarca sinsi bir hücre yapılanması içinde gelişti ve en son darbeyi 15 Temmuz akşamı hepimize, devletimize yöneltti. Ancak sizlerin, bu meydanları dolduran milletimizin üstün feraseti ve cesaretiyle bertaraf oldu."

Tüm Türkiye'nin 15 Temmuz 2016’da tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Harbinde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olduğunu ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Darbe girişiminde bulunan hain ahmakların karşısında iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen Türkiye, Afşin, Kahramanmaraş vardı, Türk milleti vardı. Allah birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmasın. Nefsini ilçemizin, ülkemizin, ümmetin hayrından üstün tutan, ahmakların, hainlerin, bilmeyenlerin şerrinden, fesadından, fitnesinden esirgesin." dedi.

Darbe girişimi millete, hükümete, Meclisle ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine yapıldığını dile getiren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, "Bizlere bu günleri yaşatan hainler karşısında zaferi nasip eden Rabbimize hamdolsun. Bu devlet kendisine silah çekene, vatandaşına kurşun sıkana, hak ettiği cezayı verecek kudrete ve geleneğe sahiptir. Hiç şüpheniz olmasın; şehitlerimizin kanı asla yerde kalmadı, kalmayacak. Hainler her fırsatta önümüzü kesmeye, ayağımıza çelme takmaya çalışıyorlar. Kendi güçlerinin yetmediği yerde çevremizdeki ve içimizdeki ihanet şebekelerini ahmakları çeşitli şekilde harekete geçiriyorlar. Son beş yıldır yaşananları görüyorsunuz. FETÖ denilen, ihanet çetelerinin Yargı darbesi, silahlı darbe, fitne ve fesat, ahmakları kandırarak parti içi kalkışmalar, tüm benzemezlerin bir araya geldiği ittifaklar artı. İçimizdeki ahmakları kullanarak yaptıkları nifaklar, hepsi sizler tarafından akamete uğratılmıştır." açıklamasında bulundu.

Afşin’imizin tüm çehresi değişmeye devam ettiğini söyleyen Güven, şunları söyledi:

"İstemezlerin nefsini düşünerek, biz varsak Afşin var diyenlerin. Bize rağmen nasıl olur, hesap sorarız diyenlerin nifaklarına rağmen yatırımlarımız aynı kararlılıkla devam edecek ve tamamlanacak. İnşallah hizmetlerimiz asla durmayacak. Afşin’imizin çehresi değişmeye devam edecek. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. İlçemiz, Kahramanmaraş’ımız, Ülkemiz gücüne güç katarak yoluna devam edecek. Türkiye terör örgütleri vasıtasıyla önüne kurulan tuzakları birer-birer bozarak yoluna devam ettiği gibi, bizde tüm nifaklara rağmen, güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Bu gün dünden daha güçlüyüz yarın da daha güçlü olacağız.

Bu düşüncelerle, tüm hemşehrilerime; cesaretleri, kahramanlıkları, kararlılıkları için şahsım adına teşekkür ediyorum. Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin."

Editör: Haber Merkezi