Afşin'de Eğitime 1 Gün Ara Verildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle Afşin'de tüm okullarda eğitim öğretime 1 günlüğüne ara verildi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak 2019 Çarşamba günü tatil olduğu açıklandı.

Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiledi

Afşin'de gündüz saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

İlçe merkezinde 35 santime yaklaşan kar kalınlığı, yollarda da sürücülere güçlük yaşattı.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler kar yağışı nedeniyle yollarda oluşan buzlanma nedeniyle ilerleyemedi. Esnaf ve vatandaşların yardımıyla araçlarını ilerleten sürücüler, araçlarını yol kenarına alarak tekerlere zincir takmaya çalıştı.

En çok hastane yokuşu zorladı

Aniden bastıran kar yağışı, Afşin Devlet Hastanesini yolunda kara hazırlıklısız yakalanan sürücülere zor anlar yaşattı. Birçok vatandaşın kar tipi lastiklerinin olmaması nedeniyle bazı araçlar belediye ekiplerinin yolu açması ve tuzlamasının ardından hareket edebildi. Trafik ekiplerinin de müdahalesiyle biriken araçlar yolun tuzlanmasının ardından ilerleyebildi.

Trafik ekipleri, olumsuz hava şartları nedeniyle kar tipi lastiği olmayan sürücülerin trafiğe çıkmaması uyarısında bulundu.

Afşin Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

-AKOM vatandaşları uyardı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji verilerine göre il ve ilçelerde meydana gelebilecek kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Konu ile ilgili olarak AKOM’dan yapılan açıklamada: “Bu gece kuzey ilçelerimizde ve sabahın erken saatlerinden itibaren il merkezimizde beklenen kar ve karla karışık yağışların, gece saatlerine kadar devam edeceği, yer yer 20-40 cm üzeri kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi tahmin edildiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı olarak ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.Vatandaşlarımızın karlı ve buzlu bölgelerde kendi güvenlikleri için mutlaka araçlarına zincir takmaları çok önem arz etmektedir. Yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmaları, sürücülerin araçlarına kış lastiği takmalarını ve zorunlu olmadıkça kendi özel araçları ile dışarıya çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmaları, kendi özel araçları ile çıkmaları halinde ise araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları gerekmektedir” denilerek bilgi verildi.

Editör: Haber Merkezi