Afşin’de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından, Myanmar'daki Arakan Müslümanlarına gönderilmek üzere nakdi yardım kampanyası başlatıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kahramanmaraş İl AFAD Müdürlüğü, Hayrat Yardım, TÜGVA, Genç Ufuk ve İHH gibi kuruluşların işbirliği ile Afşin Ulu Camii’nde Cuma namazının ardından Arakan’daki Müslümanlar için yardım toplandı.

Arakanlı Müslümanların çok zor şartlarda hayat mücadelesi verdiğini söyleyen Hahrat Vakfı Afşin Temsilcisi Aziz Keleş, Afşin’de düzenlenen nakdi yardım kampanyasının 1 ay gibi süreyi kapsayacağını söyledi.

Afşinli vatandaşların Arakan için düzenlenen yardım kampanyasına ilgi gösterdiğini söyleyen Taş, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde, Afşin Kaymakamlığımız ve Belediyemizin destekleriyle Hayrat Vakfı olarak kıt imkanlarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı kardeşlerimize destek olmak için nakdi yardım çalışması başlattı. Myanmar'da Müslümanlara karşı uygulanan şiddetin son bulması en büyük arzumuz. İlçemizde, vatandaşlarımızın desteğiyle Arakanlı Müslümanlar için yardım topluyoruz. İnşallah ilerleyen günlerde Kızılay ve AFAD’ın da destekleriyle gıda ve giyim yardımı başlatmak istiyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından başlatılan kampanyanın 1 ay süreciğini ifade eden Keleş, yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi