Kahramanmaraş Şairler ve Ozanlar Kültür Derneğince yürütülen İçişleri Bakanlığınca desteklenen “Maraş’tan Bir Haber Geldi” projesi etkinlikleri kapsamında Afşin’de sıra gecesi düzenlendi.

Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu’nda, Afşin Belediyesi ve Afşin Halk Ozanları derneği işbirliğinde düzenlenen sıra gecesine katılan konuklar, ozanlar tarafından okunan şiirler ve türkülerle bazen hüzünlendi, bazen de şenlendi.

Programın açılış konuşması yapan Kahramanmaraş Şairler ve Ozanlar Kültür Derneği Başkanı Ozan Nuri Kartiş, desteklerinden dolayı Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e ve programa katılan herkese teşekkür etti.

Ozan Kartiş, “Maraş’tan Bir Haber Geldi” projesi etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz sıra gecesi etkinliklerimizi, Elbistan ve Göksun’da gerçekleştirdik bugünde Afşin’deyiz. Programımıza katılım sağlayan herkese ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, “Afşin'de bu güzel organizasyonu düzenleyen Kahramanmaraş Halk Ozanları Derneğimiz ile Afşin Halk Ozanları Derneğine teşekkür ediyorum. Ozanlar, şairler diyarı olan Afşin'imizde sizleri ağırlamaktan dolayı gurur duyuyoruz. Etkinliğe katılan tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Afşin Kültür Merkezi'nin Tamamlanması Hızlanacak

Afşin Belediyesi tarafından yapılan Kültür Merkezi'nin biran önce tamamlanması için talimat vereceğini ifade eden Güven, " Afşin'imizde çok güzel organizasyonlar oluyor. Belediye olarak bu tür kültür organizasyonlarımızı düzenleyeceğimiz veya ev sahipliği yapacağımız organizasyonlar için Kültür Merkezi inşa ediyoruz. Sona yaklaşıldı. Buranın tamamlanması için arkadaşlarımıza talimat verelim ve bu güzel organizasyonları burada düzenleyelim." açıklamasında bulundu.

Sıra gecesi programında Kahramanmaraşlı ve Afşinli halk ozanları ve şairleri birçok eser seslendirdi.

Programa Afşin Belediye Başkan Vekil ve Yardımcıları, kamu ve kurum amirleri, vatandaşlar ve çok sayıda halk ozan ve şairi katıldı.

Editör: Haber Merkezi