Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Afşin'de yaptırılan Eshab-ı Kehf Cami ve Külliyesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Budan, Eshab-ı Kehf Cami ve Külliyesi inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Budan, Afşin'in sembolü olacak caminin her geçen gün ortaya çıktığını belirterek, kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Kubbe bölümlerinde taş kaplama çalışmalarına başladığını ifade eden Budan, " Eserimizin iyice olgunlaştığı ve mimarisinin şekillenmeye başladığı bir evreye girdik. İlçemizde 2 yıldır yoğun bir şekilde Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyemizin Afşin’de bir sembol olarak hem vatandaşlarımıza ibadete açmak hem de bir yaşam merkezi olarak kütüphanesiyle, derslikleriyle, sohbet odalarıyla güzel bir mimari eserin ilçemize kazandırmak için çalışıyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı ve Afşin Kaymakamlığımız bu anlamda seferber olmuş durumda. Aynı zamanda gerek ilçemizde olsun gerekse dışarıdaki vatandaşlarımızın da katkılarıyla hem maddi hem manevi destekleriyle şekillendi.  Şuan kaba inşaatımızı bitirmek üzereyiz. 2 Minareli olan Camiimizin de 2. Minaresi de tamamlanmak üzereyiz. İnşallah kurban bayramı sonrasında kurşun kaplama ekibimizle kubbelerimizi kurşun ile kaplayacaklar. Ekiplerimiz dışarıdan taş kaplamaya başladılar. Bu ağır işleri de bitirdikten sonra ince işlere yani süslemesine emek ve gayret sarf edeceğiz." dedi.

Cami inşaatının 2019 yılı içerisinde bitirilerek vatandaşların hizmetine açmak istediklerini söyleyen dile getiren Budan,  "İnşallah 2019 yılı içerisinde ramazan veya kurban bayramına yetiştirip ilçe halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu anlamda emeği geçen işçisinden, çalışanından, taşeronuna kadar, diyanet yetkililerimize ve hayırsever tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim. " açıklamasında bulundu.

Kıyamete kadar kalacak bir eseri Afşin'e kazandırmak istediklerini ifade eden Budan, "Türkiye Diyanet Vakfı ve Afşin Kaymakamlığı olarak açmış olduğumuz hesaplarda bağışlarımızı kabul ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız hem Türkiye Diyanet Vakfımızın Afşin Şubesindeki külliye hesabımıza veya Afşin Kaymakamlığımızın açmış olduğu Vakıfbank ve Ziraat Bankasındaki hesaplarımıza yardımlarını yapabilirler. Bu eser sadakayı cariye. Umut ediyoruz ki kıyamete kadar da inşallah ayakta kalacak ve hayırsever vatandaşlarımızın da amel defterlerinin daimi açık kalmasını sağlayacak. Cami etrafında daha önce 22 gayrimenkul bir yapı vardı. Onları kaymakamlığımız adına satın alarak Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışladık. Harabeye dönmüş yapı olarak 3 tane dükkânımıza aldık ve yeniden Türkiye Diyanet Vakfımıza bağışladık.  Aldığımız her gayrimenkul bu camiinin şadırvanı avlusu, yarın cenaze namazı kılınacak şekilde dizayn edilip bir meydan kazandırmış olacağız hem de camiinin avlusunu geniş tutmuş olacağız. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu bağış çok önemli. Camiimiz bitene kadar bu hayırsever vatandaşlarımızdan bağışlarını bekliyoruz. " diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi