Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yaz spor okullarındaki 120 öğrenciye malzeme desteği sağlandı.

Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda düzenlen törende, SODES Projesi kapsamında yaz spor okuluna başlayan öğrencilere eşofman takımı, ayakkabı ve şapka dağıtıldı.

Törende konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Dijital bağımlılığın arttığı bir dönemde çocuklarını spora teşvik eden anne ve babalara teşekkür ediyorum.  Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüz sayesinde çocuklarımız hem spor yapacak hem de kötü alışkanlıklardan uzak duracak" dedi.

Güven, “Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzün bugün gerçekleştirmiş olduğu güzel bir proje var. Kendi bünyesinde yaz spor okullarındaki çocuklarımıza malzeme desteği yaparak güzel bir projeye imza attı. Özellikle burada bulunan çocukların anne ve babalarına çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Çünkü çocuklarımızın eline verdiğimiz aletlerle avutmak çok kolay ama daha sonra hem psikolojik hem maddi sorunlarla toplum karşı karşıya gelecek. Çocuklarımızı hem spora teşvik ettikleri için hem kötü alışkanlıklardan ki bunların en başında dijital bağımlılık geliyor bunlardan uzak tuttukları için anne babalara çok teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklar çevresiyle barışık, sosyal ilişkileri düzgün ve zararlı alışkanlıklardan uzak bir şekilde yetiştiriliyor.Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüzün yapmış olduğu malzeme desteğinden dolayı da teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, amaçlarının çocukların huzur bulabileceği bir ortamı temin etmek olduğunu ifade ederek Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’e ve çocuklarını spor salonuna gönderen anne ve babalara teşekkür etti.

Arslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlçe Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan SODES projemiz ile yaz spor okuluna başlayan öğrencilerimize malzeme desteği sağladık.  Yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirmek için 'sokaktan spora' adlı SODES projemizi hazırladık. Amacımız, çocuklarımızın internet cafelerden uzak tutarak spora yönlendirmek ve huzur bulabileceği bir ortamı temin etmek. Afşin'de yaz spor okulu olarak 6 branşta faaliyet göstereceğiz. Şuanda 120 öğrencimize eşofman takımı, ayakkabı, şapka takımları gibi malzeme desteğinde bulunduk. İnşallah pazartesi günü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bin civarındaki öğrencimize de malzeme dağıtımı yapacağız."

Konuşmaların ardından öğrencilere spor malzemeleri dağıtıldı.

Törene, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, okul idarecileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi