Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü Afşin'de de kutlandı.

Afşin'de, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında Uluslararası Halk Oyunları ve tiyatro gösterisi düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi işbirliğinde, Afşin Kapalı Spor Salonunda düzenlenen etkinlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tiyatro gurubu tarafından, Kahramanmaraş’ın Fransızlar tarafından işgali, Sütçü İmam’ın ilk kurşunu ve bayrak olayı canlandırıldı.

Etkinlikte ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Seğmen Halk Oyunları ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen folklor ekipleri halk oyunları gösterisi düzenledi.

Programa, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Erol, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatör Daire Başkanı Ali Mazhar Türk, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok vatandaş katıldı.

Kültür ve Sosyal İller Daire Başkanı Cevdet Kabakcı, kentin kurutuluşunun 97. yılı kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldığını ve bu yıl ilk defa ilçelerde de kutlandığını belirtti.

Kabakcı, etkinliklere 6 ülkeden katılım olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"200'ü aşkın folklor ekibi Kahramanmaraş'ımızda. Bunun yanında ülkemizin 6 bölgesinin de folklor ekipleri değişik dans figürleri sunacaklar. Bu etkinlikler, Afşin, Göksun, Elbistan ve Ekinözü ilçelerimizde de hayata geçiriliyor. Her yıl Büyükşehir Belediyemiz üzerinde durarak Kahramanmaraş'ın kurtuluş etkinliklerini genç nesillerimize daha etkili bir şekilde tanıtılabilmesi bir de Kosova, Ukrayna, Makedonya gibi seslerini duyuramamış Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerin de bu vesile ile yurt dışı gezilere gelerek Kahramanmaraş'ımızda seslerini bütün dünyaya duyurmayı beraberce sağlamaya çalışıyoruz."

Editör: Haber Merkezi