24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Afşin'de tören düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, Afşin Fen Lisesi tarafından hazırlanan etkinliklerle Kaymakamlık Konferans Salonunda devam etti.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin, sağlam bir nesil yetiştirilmesi anlamında çok önemli bir rol üstlendiğin söyledi.

Öğretmenlerin kutsal bir görevi yerine getirdiğine değinen Budan, " Öğretmenlik mesleğinin kutsallığı ile doğru orantılı bir o kadarda vebali var. Bunun farkında olabilmek çok önemli. Öğretmenlerimize emanet edilen Türkiye'nin geleceği öğrencilerimizdir." dedi.

En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu ifade eden Budan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihimizden itibaren 2000'li yıllara kadar yapılan yatırımlarla ile son 16 yıldaki yatırımlara baktığımızda çok büyük değişiklikler var. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok yatırımlar yapılmış ve eğitim ortamını çok güzel fiziki mekanlar oluşturulmuş, Türkiye'nin en ücra köşesinde bile bir eğitim yuvası oluşturulmuştur. 2000'li yıllarda 500 bin olan öğretmen sayısı şuanda 1 milyona yaklaşması devletimizin eğitime vermiş olduğu değeri göstermekte. Öğretmenlerimiz eğitim alanının ana aktörü ve faktörüdür. Bu yüzden her ay sorgusuz sualsiz yatan maaşlarınızı helal ettirin ve en güncel bilgileri gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza aktarmalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğrenmelerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutuluyorum."

Muasır, medeniyet seviyesine çıkmış ülkelerde öğrencilerin ve insanların çok iyi eğitildiklerini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Peygamber Efendimiz buyuruyorlar ki;  'Ya öğrenen ol, ya öğreten ol, ya dinleyen ol, ya da bunları destekleyen ol. Bunların dışında bir şey olma sonra helak olursun' buyuruyor. Hadisi Şerifte belirtilen tüm unsurları, öğretmenlik mesleği ve sizler kapsıyorsunuz. Ne mutlu size ki Hadisi Şerifte tarif edilen olması istenen tüm vasıflara öğretmenlerimiz sahip. Bu anlamda şahsım adına gıptayla bakıyorum mesleğinize keşke bende öğretmen olsaydım diyorum.  Bir anne baba olarak öğretmen bir yerden sonra anne baba dan çok daha fazla etkili. Bu anlamda sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödememiz mümkün değil. Ülkemizin geleceği sizlerin elinde şekilleniyor.  Öğretmenler Gününüz kutlu olsun diyorum herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyorum İyi ki varsınız." açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, " Bu kutsal mesleğe gönül vermiş siz değerli meslektaşlarıma kutlu mücadelelerinde üstün başarılar diliyorum. Öğretmenlik gerçektende kutsal bir meslektir. Çünkü öğretmenler insanı yetiştirerek vatanın ve milletin geleceğini inşa eden kutlu mimarlardır. Öğretmenlik mesleğinin icrasıyla ortaya çıkan eser büyüklüğünü ve önemini kavramak için ailemizdeki çocuklarımıza, okullarımızdaki öğrencilerimize bakmamızda yeterli olacaktır. " ifadelerine yer verdi.

 Afşin Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program, şiirlerin okunması ve 15 Temmuz adlı kısa oyununun sahnelenmesi ile devam etti.

Tören, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okullarda düzenlenen şiir, resim, ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, stajyer öğretmelerin yeminiyle son buldu.

Tören, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Erol, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Taphasan, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.












Editör: Haber Merkezi