Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, geleneksel iftar programları kapsamında Afşin'de iftar sofrası kurdu.

Büyükşehir tarafından, Atatürk Parkı girişinde düzenlenen iftar programında, Afşin'deki sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasi partilerin ve derneklerin temsilci ve yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşların katılımıyla 2 bin kişi orucunu açtı.

İlçelerde verdiği iftar programları ile vatandaşlarla buluşmaya devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Fatih Erkoç,  Afşin'de kurduğu iftar sofrasında tüm Afşinlileri bir araya getirdi.

İftar öncesinde, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç,  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven masaları gezerek vatandaşların Ramazan-ı Şerifini kutladılar.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Ramazan ayının Afşin'e, Kahramanmaraş'a ve tüm İslam coğrafyasında hayırlara vesile olmasını temenni ederek, iftar programını düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür etti.

AK Parti'nin hizmetlerinin temelinde insan olduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, "Türkiye, AK Parti ile her geçen gün daha da büyüyor. Kervanımız yola düşmüş giderken, bu kervanımızın yolunu kesmek, ülkemizin geleceğini engellemek isteyenler var. Bunu tüm milletimizi görüyor ve gözlemliyor. Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini istemeyenlere fırsat vermeyelim." dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Afşin'in birçok sorunu çözdüklerine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, " Davetimizi kırmadığınız için, iftar soframıza icabet ettiğiniz için hepinize en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Afşin’de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. " dedi.

- "Afşin’in hizmetin en iyisine layık"

Afşin’imizi en güzel hale getirmek için çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Erkoç, " Sevgili Afşinliler, sizlerin hizmetkârı olmaktan, sizlere hizmet etmekten, büyük onur ve şeref duyuyoruz. İnşallah Afşin’imizi en güzel hale getireceğiz, sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Afşin’in hizmetin en iyisine layık, bizler bu hizmetleri yapmaktan büyük onur duyuyoruz. Afşin’e geldiğimizde içme suyu sıkıntısı vardı, Afşin’in içme suyu şebekesi yoktu. Borular kevgire dönmüş, gelen borularda sular kaybolmaktaydı sağlıklı bir su evlere verilememekteydi. Kuyular açtık ama kuyulardan su çıkmıyordu. Tankerlerle sular taşıdık. Ama hamd olsun hemen ihalemizi yaptık ve Afşin’imizin içme suyu ve yer altı şebekesiyle değiştirdik. " dedi.

Büyükşehir olarak Afşin'e yapılan ve yapılacak hizmetler hakkında bilgi veren Erkoç, şunları söyledi:

"Hem Akdere’den hem de Çöllolar’dan hem de buradaki kuyulardan Afşin’imize su geliyor. Döşediğimiz şebeke en az yüz yıl gidecek. Gönül rahatlığıyla su içebileceğiniz bir şebeke. Yolları sıcak asfaltla buluşturmaya devam ediyoruz. Hem Afşin merkezimizde hem de mahallelerde grup yollarını asfaltlıyoruz. Afşin’imize doğalgaz getiriyoruz. Afşin’e ve Elbistan’a biraz önce doğalgaz gelmesi için şirketimizin yönetim kurulu başkanlığıyla da devamlı istişarelerde bulunuyoruz. İnşallah Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Afşin’imizi adına layık hale getirene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Tanır Mahallemize büyük bir park yapacağız. Afşin’de önceden kaymakamlık binası olan alanı Şehit Er. Ömer Erüstün Meydanı olarak sizlerin hizmetine sunduk. İman için, ay yıldızlı bayrak için gözünü kırpmadan şahadete yürüyen Ömer kardeşimizin de ismini verdik. Afşin yiğit insanların diyarı. Bizde onlara hizmet etmekten şeref duymaktayız."

24 Haziran seçimleri için Afşin'den önemli bir desteğin geleceğine inandığını söyleyen Erkoç, "Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, yerel yönetimimizle, milletvekillerimizle hep birlikte ülkemiz, memleketimiz, halkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir yandan hükümetimiz, bir yandan büyükşehir olarak biz, bir yandan ilçe belediyemiz Afşin’imizi en güzel hale getirene kadar durmak yok yola devam diyoruz. 24 Haziran’da Afşin’den dünyaya büyük bir mesaj vermeye var mıyız? İnşallah 24 Haziran’da dünyaya büyük bir mesaj verilecek. Yerli ve milli kadrolar Afşin’imizin güzel insanları dünyaya mesaj verecek. Bu iftar sofrasında bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Ramazan-ı Şerif’inizi tebrik ediyoruz. Allah tuttuğunuz oruçları, yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. Allah bizleri hep beraberce sevdiklerimizle ailelerimizle beraber bayrama erişmeyi nasip eylesin. Nice bayramlara, nice ramazanlara huzur ve mutluluk içerisinde erişmeyi nasip eylesin. " diye konuştu.

Son olarak konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ramazan ayının kardeşliğin pekiştiği, birlik ve beraberliğin arttığı bir zaman olduğunu belirterek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediyesi olarak Afşin'i örnek bir ilçe yapacaklarını söyledi. Güven, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Programa, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar programının ardından AK Parti Milletvekili İmran Kılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, ilçe seçim bürosundaki vatandaşlarla sohbet ederek 24 Haziran seçimleri için destek istediler.

Editör: Haber Merkezi