banner491

ABD, Afşin'de protesto edildi

Afşin’de, Amerika Birleşik Devletinin Türkiye'ye karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlarına tepki gösterilerek, protesto edildi.

ABD, Afşin'de protesto edildi

Afşin’de, Amerika Birleşik Devletinin Türkiye'ye karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlarına tepki gösterilerek, protesto edildi.

17 Ağustos 2018 Cuma 16:16
648 Okunma
ABD, Afşin'de protesto edildi
banner474

Afşin’de, Amerika Birleşik Devletinin Türkiye'ye karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlarına tepki gösterilerek, protesto edildi.

Ulu Cami önünde ABD ve İsrail karşıtı dövizleri açan Şefkatli Eller ve Yardımlaşma Derneği Afşin Şube üyeleri ve vatandaşlar, "Bu millet zulme diz çökmez", "Amerika Türkiye'den defol",  "Trump sabrımızı taşırma" şeklinde slogan attı.

Derneğin Afşin Şube Başkanı Şeref Ertekin, yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devleti tarafından Türkiye'ye karşı uygulanmaya çalışılan yaptırımların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Amerika ve İsrail'in yüzyıllar boyunca Müslümanların özgürlüğünü kısıtlayıcı tutum içerisinde olduğunu ifade eden Ertekin, " Bugün buraya toplanma sebebimiz, yüzyıllardır Müslümanların ve insanların özgürlüğünü kısıtlayan sömüren büyük şeytan Amerika ve Siyonist İsrail’in yok oluşunun, yıkılışının kutlanmasıdır. Bugün her insanımızın ve Müslüman’ın bilmesi gereken tek şey var hiçbir özgürlük bedel ödenilmeden kazanılamaz. İşte bugünler Türk milleti olarak bedelini ödeyip özgürlüğümüzün kara günüdür.Amerika Birleşik Devleti bizi ekonomiyle kokutmaya çalışıyorlar. Bunlar herhalde bizim geçmişimizi bilmiyorlar. Biz dini özgürlük için zamanın en teknolojik imkanlarına sahip 3 bin kişilik Ebu Cehil’in ordusuna karşı 300 kişiyle zafer kazanmış peygamber ümmetiyiz." dedi.

Türkiye üzerine oynanan tüm oyunların boşa çıkacağını belirten Ertekin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Söyle bakalım Donald Trump ve Netanyahu, bizi neyle, kiminle korkutacaksın. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hükümetimizin Amerika'ya karşı aldığı kararı sonuna kadar destekliyoruz. Amerika ve İsrail’le mücadeleden geri adım atılmadığı canımızla, malımızla, kanımızla ve her şeyimizle yanında durmaya söz veriyoruz. Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ikinci bir hamle daha yaparsa İncirlik ve Küreciğin kapanması için her şeyimizi seve seve vermeye hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Devletten hiçbir ücret almadan ihtiyaç olduğu zamana kadar devlete çalışacağımızı taahhüt etmiştik. Şevketli Eller Derneği olarak hala sözümüzde duruyoruz. Yeterki ülkemizdeki İncirlik ve Kürecik Amerika'ya kapatılsın."

Komşu ülkelerle daha sıkı dostluk bağlarının kurulması gerektiğini dile getiren Ertekin, "Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Amerika ve İsrail’le müttefikliğini bitirerek, komşularımız olan başta İran, Irak, Suriye ve Rusya’yla müttefik olması, gerçek bir dostluk ve birlik kurması gerekiyor. Özgürlüğümüz için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa seve seve vermeye hazır olduğumuzu kamu oyuna ilan ediyoruz. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Amerika Devleti Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun posterleri ateşe verildi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Yeşil Afşin Haber Merkezi

Son Güncelleme: 17.08.2018 16:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner490

banner457

banner372

banner492

banner432

banner464

banner373