Afşin'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor sahasında düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, törende yaptığı konuşmada, " Böyle bir günde koca tarihin ve şu gök kubbenin şahitliğinde birçok yıkılışa ve dirilişe şahit olmuş ceddimizin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurundadevleti kuranlara şimdi toprağın altında ya da üstünde olanlara şükran hislerimizi ifade etmek için devletimizin bu en büyük gününü kutlamak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. " dedi.

Ne mutlu bizlere ki hep beraber bir bayramı daha birlikte kutluyoruz ifadeleriyle mutluluğunu dile getiren Budan, sözlerine şu şekilde devam etti: " 94 yıl önce bugün 29 Ekim 1923'te yeni Türk Devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kuruluyordu. İşte biz bugünü büyük bir coşkuyla ve en büyük bayram olarak kutluyoruz. Ümit ve temennimiz odur ki bu dünya var olduğu sürece kutlamaya devam edeceğiz yüce milletimiz tarihte olduğu gibi kendisini dünyaya bir daha da ispatlayarak bu millet yaşadığı sürece özgür ve bağımsız olarak yaşayacağını ve kalacağını göstermiştir."diye konuştu.

Budan, gençlere seslenerek şu temennide bulundu: "Geleceğimizin teminatı olan siz gençlere ve çocuklarımıza büyük görevler düşmektedir. 21. yüzyılda ülkemiz gelişmelerin gerisinde kalmaması için çok çalışmalıyız, sevgili gençler yarınlarımızın teminatı sizler sizin sizler elbette daha çok çalışmalısınız barış ve hoşgörü birlik ve beraberlik içinde daha mutlu yarınlar hepimizin olacaktır yeter ki aklımızı bilgimizi ve bütün imkânlarımızı ülkemizin aydınlık geleceği için kullanalım.

Çok değerli öğretmenlerimiz çocuklarımıza gençlerimize kardeşliği hoşgörü ve fedakârlığı öğretiniz onlara yüksek hedefler ve idealler gösterininiz bilgi kuvvettir bilginizle kuvvetinizi ve gücünüzü öğrencilerine aşılayınız kendinizi bilginizle geliştiriniz küçük hedeflere değil ilgi ve çalışmaya dayalı büyük hedeflere koşunuz ve koşturunuz bu büyük hedef Atatürk'ün bize gösterdiği çağdaş uygarlık hedefi olmalıdır.

Sevgili vatandaşlarımız medeni dünyanın asil bir ferdi olmak için eğitime çok önem vermeliyiz artık günümüzde nüfusun sayısından çok niteliği daha büyük önem arz etmektedir nüfusu oluşturan fertlerin ne kadar eğitimli ve ne kadar mesleki ve teknik eğitime sahip olduğu daha anlamlıdır çocuklarımızı yetiştirirken lütfen üretmeden tüketmemeyi, çalışarak kazanmayı, kazanmadan harcamamayı kötülük duygusundan uzak durmayı kardeşlik ve hoşgörü ve yardım severliği fedakarlık ve öz veriyi hak ve adalet duygusunu daima ahlaklı çalışkan ve dürüst bir vatan evladı olmasını ön planda tutalım."

Budan, konuşmalarına şu cümlelerle son verdi: "Ulu önder Atatürk'ün atalarımızın ve şehitlerimizin bu ülkeyi ve cumhuriyeti bizlere hepimize emanet ettiğini unutmayınız katiyen emanete ihanet etmeyiniz devletimiz kuruluşunda emeği geçen başta Atatürk olmak üzere tüm atalarımızı ve şehitlerimiz minnetle anıyor ve hepsine Allahtan rahmet diliyorum ve bu en büyük milli bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum."

Tören, öğrencilerin hazırladığı folklor gösterilerinin ardından, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyleson buldu.

Törene, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Yzb. Hasan Akdemir, Belediye Başkan Vekili İsmail Safi, kamu kurumlarının amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi