Afşin İlçe Müftüsü Vekili Vaiz Salim Çalışkan, 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların işlemlerini 28 Aralık 2016 ile 6 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirebileceğini söyledi.

İlk defa hacca gitmek için kayıt yaptıracak vatandaşların ilgi bankalara 20 lira ön kayıt ücreti yatırması gerektiğini belirten Çalışkan, “Vatandaşlarımız ön kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra  dekontları ile birlikte müftülüğümüze müracaat edecek ve elektronik ortamda konaklama türlerini seçecek. Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler.” dedi.

Önceki yıllarda kayıt yaptıran vatandaşların kayıt yenileme işlemlerini 9-31 Ocak arasında yapacağı bilgisini veren Çalışkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından otomatik olarak hac kayıt yenilemeleri yapılmayacaktır. Vatandaşlarımız bizzat yenileme yapacaktır. Yenileme tarihimiz 09 Ocak 31 Ocak tarihleri arasındadır. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak.Kayıt yenileme işlemlerini yaptırmayan kardeşlerimiz çekilecek olan kuraya katılamayacaklardır. Bu kayıtlarımızı süresi içeresinde yapılması çok önemlidir. Önceki yıllarda uygulanan normal ve müstakil odalı konaklama türleri birleştirilerek, 2017 yılı haccında oda tercihli hac konaklama türüne geçildi. Hac adaylarının elektronik ortamda (http://hac.diyanet.gov.tr) veya müftülüğümüze bizzat müracaat ederek oda tercihli hac konaklama ve otel konaklama türlerinden birini tercih ederek kayıtlarını yenileyecek. “



Editör: Haber Merkezi