TBMM'nin TSK'ya tezkere vermesinden 28 gün sonra bordo bereliler Irak sınırından 10 kilometre içeri girdi. F-16'lar son bir hafta içinde Kandil'i üçüncü kez vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Irak'a sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkere TBMM'de kabul edildikten 28 gün sonra dün ilk sıcak takip yapıldı. İki taburdan oluşan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo bereliler, Irak sınırından 10 kilometre içeri girerek nokta operasyon gerçekleştirdi. Bordo berelilerin operasyon için 2 Kasım'da Ankara'dan Diyarbakır'a gönderildiği, 5 günlük hazırlığının ardından dün Kuzey Irak'a girdiği öğrenildi. İçeride Kavaklı Kampı, sınır ötesinde ise Zap Kampı başta olmak üzere kış üslenmesi yapılan terör yuvalarına baskın şeklinde uçar birlik operasyonu gerçekleştirildi. Bordo bereliler, akşam saatlerinde geri döndü. Bu arada sınırötesi operasyonda terör örgütünün askeri kanat sorumlusu "Bahoz Erdal" kod isimli Fehman Hüseyin'in öldürüldüğü iddia edildi. Ancak, bu iddia, teyit edilemedi. Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyon yetkisi 11 Ekim'de TBMM'de görüşülerek 5'inci kez uzatılmıştı. Hükümet, 17 Ekim 2013'e kadar TSK'nın terörle mücadele için Irak'ın kuzeyine gönderilmesine karar verebilecek. TSK, sınır ötesi kara operasyonunu en son geçtiğimiz mayıs ayında yapmış, ve yine bordo bereliler sınırdan 10 kilometre içeri girmişti. TSK'nın yakın zamandaki en etkili sıcak takibi ise geçtiğimiz yıl ekimde 24 askerin şehit edildiği Hakkâri saldırısının ardından bordo bereliler sınırdan 8 kilometre içeri girdi. Öte yandan Şırnak'ın Beytüşşebap ile Hakkâri'nin Şemdinli ilçeleri kırsalında PKK'ya yönelik başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor. Şırnak'taki operasyonlarda 2 günde üstlenme hazırlığında olan 8 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, Kuzey Irak'ta PKK'nın önemli kamplarına yönelikte hava harekâtları da düzenleniyor. Harekât merkezi Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden dün gece geç saatlerde yine savaş uçakları havalandı. Pars ve Atmaca Filosu'ndan 6 adet F16 savaş uçağı kalktı. Uçaklar, PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de kaldığı Kandil'de Heronların belirlediği hedeflere operasyon yaptı.

ORG. ÖZEL'DEN SÜRPRİZ ZİYARET
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de operasyona katılan hava birliklerini denetlemek üzere dün bölgeye gitti. Org. Özel'in Malatya ve Diyarbakır'da konuşlu Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait birlikleri denetleme ve inceleme yaptığı duyuruldu.

Editör: Haber Merkezi