Afşin'de, anaokulu, ilkokul ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören 19 bin 982 öğrenci karne heyecanı yaşadı. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı tamamlandı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesiyle Afşin'deki öğrenciler, okullarda düzenlen karne dağıtım töreninde karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Afşin Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören 137 Suriyeli öğrenci de karnelerini alarak 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladı.

Afşin'de 125 okul ve kurumlarda 19 bin 982 öğrenci ve 984 öğretmen kadrosuyla güzel bir yarıyılı tamamladıklarını kaydeden Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, "Öğrencilerimizle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Öğrenci velilerine tavsiyelerde bulunan Turan, "Öğrencilerimiz karnelerini aldılar. Bu karneler başarı ile ilgili sadece notları belirten bir başarıdır. Tabi ki bu önemlidir ancak öğrencilerimizin her birinin değişik şekilde bilgi, beceri ve yetenekleri vardır. Velilerimizin bunlarla beraber değerlendirmelerini, karnede düşük notu olan öğrencilerin kesinlikle rencide edilmemesi ve onların dışındaki öğrencilere emsal gösterilmemesi öğrencilerin psikolojik açısından çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Sayın velilerimizin öğrencilerimizle yakın ilgilenmelerini, zamanlarını çocuklarıyla geçirmelerini, karneleriyle onları değerlendirmeyip onları kucaklamaları ve ileriye dönük neler yapacağı ile ilgili sosyal, kültürel faaliyetlerle uğraşması lazım. Öğrencilerimizin bol bol dinlenmelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

ikinci dönem 6 Şubat'ta başlayacak

İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem, 6 Şubat'ta başlayacak. 2016-2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran'da tamamlanacak.

2017-2018 eğitim öğretim yılı ise 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

İkinci dönemde 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 26 ve 27 Nisan'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına girecek. Mazeret sınavı da 20 ve 21 Mayıs'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının haziranda açıklanması planlanıyor.

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart Pazar günü, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran'da beş oturumda gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi