Gülistan Doku dosyasında 6 yıl sonra açılan soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Dönemin Tunceli Emniyet Müdürü, mevcut Yalova Emniyet Müdürlüğü görevindeki Yılmaz Delen, tanık sıfatıyla ifadeye çağrıldı.
Erzurum’da Tanık Olarak İfade Verdi
Soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çağrılan Yılmaz Delen’in, ifade işlemleri kapsamında Erzurum’da dinlendiği öğrenildi. Delen’in şu aşamada şüpheli değil, tanık olarak dosyada yer aldığı belirtildi.
6 Yıl Sonra Dosya Yeniden Açıldı
Tunceli’de kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin dosya, yıllar sonra yeniden gündeme geldi. Soruşturma kapsamında aralarında dönemin valisi Tuncay Sonel ve oğlu Mustafa Türkay Sonel ile eski başhekim Çağdaş Özdemir’in de bulunduğu 12 kişi tutuklandı.
İhmal İddiaları Araştırılıyor
Yetkililer, Yılmaz Delen’in vereceği ifadelerin olayın ilk anlarına ışık tutabileceğini ve uzun süredir tartışılan ihmal iddialarını netleştirebileceğini değerlendiriyor. Soruşturma kapsamında elde edilecek yeni bulgulara göre dosyada yeni gelişmeler yaşanabileceği belirtiliyor.
Şüpheliye Dönüşebilir mi?
Kulislerde, ifade sürecinde ortaya çıkabilecek yeni deliller doğrultusunda Delen’in ilerleyen aşamada şüpheli sıfatıyla dosyaya dahil edilebileceği de konuşuluyor.
NE OLMUŞTU?
Hakimler ve Savcılar Kurulu kararnamesiyle Tunceli’ye atanan Başsavcı Ebru Cansu, göreve gelir gelmez dosyayı yeniden incelemeye aldı.
Özel olarak kurulan JASAT ekipleri, yüzlerce saatlik kamera kayıtlarını analiz etti. Yapılan çalışmalar sonucunda dosya “kayıp” statüsünden çıkarılarak cinayet soruşturmasına dönüştürüldü.
Düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alınırken, 12 şüpheli tutuklandı. ABD’de olduğu belirlenen Umut Altaş hakkında ise kırmızı bülten çıkarıldı.





