Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından süt sığırı yetiştiricilerine, süt sığırı yetiştiriciliği kursu veriliyor.

Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt tarafından İlçe Tarım Müdürlüğü toplantı salonunda verilen kursa 62 kursiyer katıldı.

“Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında yürütülen süt sığırı yetiştiriciliği kursuna yoğun bir talep olduğunu belirten İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, " 2017 yılı yayım programını hazırlarken, çiftimizin ihtiyacına tam olarak cevap verebilecek konuları seçmeye, kuracağımız demostrasyonlarda hem yenilikleri çiftçilerimize göstermeye ve geçmişten gelen yanlış bilgilerin doğrularını göstermeye gayret ediyoruz."dedi.

Süt üretiminin artırılması konusunda çiftçilere temel bilgilerin verildiğini belirten Kurt, " Süt sığırı yetiştiriciliği kursunda hedefimiz ilçemizde ticari olarak yeni yeni hayat bulmaya başlayan ve hayvancılığımızın gelişimi için hayati öneme sahip olduğunu düşündüğümüz süt üretimini arttırmak  ve çiftçilerimizi süt sığırı yetiştiriciliğinin temel bilgilerine sahip olmalarını sağlamak. Bu bağlamda kursumuza katılan üreticilerimize veya üretici olmaya aday genç çiftçi kardeşlerimize 80 saatlik kurs süresince, hayvan besleme, sürü yönetimi, süt hijyeni, hayvan ırkları, hayvan hastalıklarına karşı koruyucu tedbirler ve buzağı besleme konularında veteriner hekimlerimizce bilgi verilecek." diye konuştu.

Afşin'de 24 bin 500 büyükbaş hayvanın bulunduğunu ve bu rakamın yarısının süt verebilme kapasitesine sahip dişi hayvan olduğunu bilgisini veren Kurt, " Ticari olarak süt yoğurt pazarı haricinde çiğ süt olarak satılan süt miktarı düşünüldüğünde ilçemizde süt üretimini ve pazarlanmasını gerçekleştirme zorunluluğumuz ortaya çıkmaktadır.  Bu zorunluluk daha ilerisinde bilinçli hayvan yetiştiriciliğini ortaya çıkartmaktadır ki bu kursumuzun da hedefi bunu sağlamaktır" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi