Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Mevlana'nın 744. vuslat yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Mahçiçek, mesajında, Mevlana'nın "Bin kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel" diyebilme kültürünün yayılması gerektiğini belirtti.

Hz. Mevlana'nın bir gönül mimarı, bir sevda ve sadakat mihveri olduğuna dikkat çeken Mahçiçek, mesajında şunlara yer verdi:

"Üzerinde yaşadığımız bu aziz ve kadim vatan topraklarında sayısız arif, alim, tasavvuf ehli, ilim ve irfan kutbu büyüğümüz yetişmiştir. Hürmetle andığımız bu değerlerimiz yaşadıkları devirlerin manevi zırhı, kardeşlik anıtı, insanlık övüncü, vicdan burcu olmuşlar, nesiller geçse de hafızalardan silinmemişlerdir. Nitekim hikmetli söz ve öğütleri kalplere adeta mühür vurmuş, bulanıklığı gidermiş, anlaşmazlıkların düğümünü çözmüştür.

Bunlardan birisi de, 13. asırda Türk İslam medeniyetinin üzerine güneş gibi doğan mutasavvıf, zahit, bilgin ve ihlas sahibi Mevlana Celaleddin-i Rumi'dir. Her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür.

Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol düsturuyla insanlığı dürüstlüğe, doğruluğa çağıran Hz. Mevlana, sevgi ve dürüstlük hayat felsefesiyle bütün dünyayı ışığıyla aydınlatmaya devam etmektedir. "

Mahçiçek ayrıca, Mevlana'nın 744. Vuslat yıl dönümünün, memleket ve millet olarak birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi