Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Antalya'da ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’na, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden (KSÜ) 4 öğrenci konuşmacı olarak katıldı.

Bu yılki teması ‘Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak’ olarak belirlenen Antalya Diplomasi Forumu, 17 devlet ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 uluslararası örgüt temsilcisi olmak üzere 75 ülkeden katılımcıyı bir araya getirdi.

Yurt içi ve yurt dışındaki üniversiteler tarafından seçilen 400 öğrenci de Antalya Diplomasi Forumuna katılırken, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü lisans öğrencileri Miraç Özcan ve Şevket Kiracı, yüksek lisans öğrencileri Zehra Gül Çalışır ve Muhammed Hasan Fatih Çal konuşmacı olarak katıldı.


Ülkemizde düzenlenen ulusal ve uluslararası nitelikli faaliyetlere katılarak üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, geçen yıl da Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığınca düzenlenen Staj Seferbirliği’ne en yüksek oranda öğrenci başvurusu yapan üniversiteler arasında yer aldıklarını söyledi.

 Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Antalya Diplomasi Forumu’na katılarak konuşma yapan öğrencilere ve öğrencilerin katılımlarını organize eden yönetici ve öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi