Afşin'den 2017 yılında ilk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatları 28 Aralık 2016 - 06 Ocak 2017 tarihleri arasında alındı. Afşin İlçe Müftülüğüne ilk defa hacca gitmek için 350 kişi başvurarak ön kayıt işlemi yaptırdı. Şimdi ise, daha önce başvurup kura da çıkmayanlar kayıt yenileme için başvuruyor.

Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, 2017 yılında ilk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatlarının 6 Ocak 2017 Salı günü itibariyle tamamlandığını belirterek, 350 ön kayıt işlemi yapıldığını söyledi.

Daha önce kayıt yapan ve hacca gitme şansını elde edemeyen vatandaşların kayıt yenileme işlemlerini 09-31 Ocak tarihleri arasında yapması gerektiğini belirten Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı, ilk kez hacca gideceklerin kayık müracaatlarından sonra geçmiş yılda kayıt yaptıran, ancak hacca gidemeyenler için kayıt yenileme işlemleri amacıyla başvuru sürecini başlattığını ifade etti.

2017 yılı için otomatik kayıt yenileme yapılmayacağına değinen Yıldırım, "Kayıt yenilemeyenler 2017 kura çekimine dahil edilmeyecektir. Kayıt yenileteceklerden; geçmiş yıllarda yapmış oldukları il, ilçe ve kuraya birlikte gireceği kişilerde, adres ve cep telefonu bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler 09-31 Ocak 2017 tarihleri arasında Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceklerdir. Hac Konaklama türlerinde değişikliğe gidildiğinden dolayı 2016 yılı hac kurasına katılıp hacca gidemeyenler, internet ortamından veya müftülüklerden Hac konaklama tercihini belirleyerek kayıt yenileme işlemlerini mutlaka yapması gerekiyor. Önceki yıllarda ön kayıt ücreti yatırıp kuraya katılan hacı adaylarından kayıt yenileme işlemlerinde herhangi bir ücret alınmayacak." dedi.

Kuralar 23 Şubat’ta Çekilecek

23 Şubat Perşembe günü saat 10:00’da çekilecek olan kurayla 2017 yılında hacca gidecek olan vatandaşların belirleneceğini ifade eden Yıldırım, “Çekilen kurada isimleri belirlenenler kesin kayıt işlemlerini 28 Şubat- 10 Mart arasında yapacaklardır. Belirlenen süre içerisinde kaydını yaptırmayanlara daha sonraki yıllarda herhangi bir hak verilmeyecektir. Müracaatlarda; eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile veya hiç bir akrabalık bağı olmayanların istemeleri halinde 10 kişiyi geçmemek üzere grup halinde, günlük aktivitelerini kendi başlarına yerine getiremeyecek derecede engelli vatandaşlarımızın ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kuraya girme talepleri kabul edilecektir. Yakınlarıyla birlikte müracaat edenlerden birisinin kayıt yenilemesi diğerinin ise ilk defa kayıt yaptırması istemeleri halinde bunların müracaatları birlikte alınacak ve kuraya da tek numara ile katılabileceklerdir. Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek olup müracaatlardan veya kura çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinecek ve ön kayıt ücreti de iade edilmeyecektir” diye kaydetti.

Editör: Haber Merkezi