Kahramanmaraş'ta fotoğraf sanatçıları Arif Avize ve Mehmet Temizder tarafından çekilen ve doğa fotoğraflarından oluşan "Dağlardan Seslenen Şehir" isimli sergi açıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı, bir alışveriş merkezinde açılan sergide yaptığı konuşmada, doğanın her türlü güzelliğinin bu sergide yansıtıldığını söyledi.

Sergiyi çok beğendiğini ve Kahramanmaraş'a katkısının olduğunu belirten Kabakçı "Değerli sanatçı arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu tür sergilerin şehrimizde artarak sürmesini, daha başka sanat severlerin de bu tür çalışmalar yaparak böyle resimleri sergileri şehrimize kazandırmalarını temenni ediyorum." dedi.

Sanatçı Arif Avize ise sergide Kahramanmaraş'ın doğal güzelliklerini yansıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Serginin isminin "Dağlardan Seslenen Şehir" olduğunu anımsatan Avize, Kahramanmaraş'ın bir çok yönüyle dünyaya seslenen bir kent olduğunu kaydederek, "Kahramanmaraş'ın diğer bir sesi daha var bu da en doğal sesi, doğası güzellikleri ekosistemi biz fotoğraf sergisinde bunu yansıtmaya çalıştık. Kahramanmaraş'ın doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraf sergisi açmayı planladık ve bu gün burada bu sergiyi açmış bulunuyoruz." dedi.

Mehmet Temizder de Kahramanmaraş'ın güzelliklerini ortaya çıkarmak adına Arif Avize ile bir sergi açtıklarını ifade etti.

Kaynak: aa