Londra’nın Enfield Belediye Başkanlığına Afşinli hemşerimiz Sabri Özaydın ikinci defa seçildi. Özaydın'ın mazbata töreninde Kur’an-ı Kerim okundu.

Afşinli Özaydın, 63 kişilik belediye meclisinde 21'ni Türk kökenli üyelerin oluşturduğu Enfield belediye başkanlığına üst üste ikince defa seçildi. 

Enfield ilçesi Belediye Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucu, geçen yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan kapanma önlemleri yüzünden görevini tam anlamıyla icra edemeyen Sabri Özaydın, yeniden bir yıllığına Belediye Başkanlığı görevine getirildi.
Öte yandan üç yıldır Enfield Belediyesini yöneten lider Nesil Çalışkan da görevini korudu.
İngiltere’de ilk Türk belediye lideri olan Nesil Çalışkan, geçen yılki kabinesini korumayı başardı.
Sabri Özaydın, açıkllamasında, “Halkımızın bize verdiği destekle ilk defa bir Türk vatandaşı iki kere üst üste seçildi. Aslında törende kendi kendime görev teslim edeceğim” dedi. 4 yılda bir yapılan yerel belediye seçimleri 5 Mayıs 2022’de tekrarlanacak.
Özaydın, “Birinci dönem gerçekten çok kötü bir döneme denk geldi. Bir sürü insan, sevdiklerini, ailesini kaybetti. Pandemi gerçekten tüm dünyada, gelir seviyesine bakmadan, eğitim seviyesine bakmadan herkesi vurdu” dedi.
Enfield Belediye Başkanı pandemiden kendisinin de çok etkilendiğini ve yapması gereken birçok şeyi yapamadığını anlattı ve “Eksiğimizi telafi edeceğiz ve toplumumuzda örnek kişi olarak görünmeye çalışacağız yaşadığımız, yerde bizleri kabul etmeleri için, entegrasyonun yanı sıra benliğimizi, kültürümüzü, geldiğimiz yeri koruyarak kendimizi tanıtıp, takdir ettirmek için, hizmet için burada vatandaşlarla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SABRİ ÖZAYDIN
Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın 1968, Kahramanmaraş Aifşin doğumlu. Ailesi ile birlikte 6 yaşında İstanbul’a göç etti.
Zeytinburnu Endüstri meslek Lisesini 1986 yılında bitirdi.
Üniversite eğitimi için aynı yıl İngiltere’ye geldi.
Dil eğitimi ve denklik kursunun ardından 1988 yılında Glasgow Caladonian Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne girdi.
1990 yılında üniversite üçüncü sınıfta iken 'work experience' (staj) yapmak üzere öğrenci takası (exchange student) kapsamında bir yıllığına ABD’ye gitti.
ABD dönüşü 1992 yılında üniversiteyi bitirdi.
Aynı yıl tekstil ve moda sektöründe iş hayatına atıldı ve halen bu alanda faaliyetini sürdürüyor.
Evli ve 2 çocuk babası.
SİYASİ HAYATI
Sabri Özaydın, toplumlas entegrasyon kapsamında, sosyal kimliğimiz, kültürümüz, inanç ve değerlerimizin korunup kabul görmesini asğlamak amacıyla İngiliz İşçi Partisi’nde siyasete atıldı.
2018 yılında aday olduğu Turkey Street bölgesinden seçimi kazanarak Enfield Belediye Meclisine girdi.
2019 yılında belediye başkan yardımcılığına aday oldu ve kazandı.
1 Temmuz 2020 tarihinde belediye başkanlık seçimini kazanarak, Kate Anolue’den başkanlık görevini teslim aldı.
Bu dönemde Sabri Özaydın’ın yardımcılığına ise Christine Hamilton seçildi.
Enfield Belediye Liderliğini ise yeniden bu göreve seçilen Türk kökenli Nesil Çalışkan yürütüyor.

Editör: Haber Merkezi