Arakanlı Müslümanlar için Afşin'de başlatılan bir aylık yardım kampanyası son buldu.

Afşin'de düzenlenen bir aylık Arakan'a yardım kampanyasında 12 bin 500 TL nakti yardım, 4 tane su kuyusu ve kurban yardımı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kahramanmaraş İl AFAD Müdürlüğü, Hayrat Yardım, TÜGVA, Genç Ufuk ve İHH gibi kuruluşların işbirliği ile Afşin Ulu Camii’nde 22 Eylül Cuma günü başlatılan Arakan’daki Müslümanlar için yardım kampanyası 20 Ekim Cuma günü son buldu.

Arakanlı Müslümanların çok zor şartlarda hayat mücadelesi verdiğini söyleyen Hahrat Vakfı Afşin Temsilcisi Aziz Keleş, Afşin’de düzenlenen nakdi yardım kampanyasının 1 ay süreceğinin belirtmişti.

Afşinli vatandaşların Arakan için düzenlenen yardım kampanyasına ilgi gösterdiğini söyleyen Keleş, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde, Afşin Kaymakamlığımız ve Belediyemizin destekleriyle Hayrat Vakfı olarak kıt imkanlarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı kardeşlerimize destek olmak için bir aylık nakdi yardım çalışması bulunduk. Myanmar'da Müslümanlara karşı uygulanan şiddetin son bulması en büyük arzumuz. İlçemizde, vatandaşlarımızın desteğiyle Arakanlı Müslümanlar için yardım topladık. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine, Afşin Belediyesine, Afşin Kaymakamlığına, İl AFAD Müdürlüğüne, TUGVA'ya, Genç Ufuk'a , İHH'ya, STK,  Kurum ve Kuruluşlara teşekkür ediyorum”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından başlatılan kampanyanın 1 ay boyunca yardımların yapıldığından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Keleş, yardımda bulunan vatandaşlara da teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi