Afşin Belediyesi, "E-Belediye" ile vatandaşların her türlü borç bilgilerini sorgulatarak 7 gün 24 saat çevrimiçi ödeme hizmet alabileceği uygulamasını kullanımına açtı.

Vatandaşa daha hızlı ve etkin hizmet sunmak için teknolojiyi hizmete dönüştüren Afşin Belediyesi birçok yeniliği de Türkiye'de ilk uygulayan belediye oldu.

Afşinli vatandaşlar artık imar durumu almak, borç sorgulamak ve benzeri tüm işlemlerini internet erişimi olan herhangi bir noktadan gerçekleştirebilecek, ihtiyaç duydukları tüm bilgiye belediyenin web sitesi üzerinden erişebilecek.

Afşin Belediyesi, "E-Belediye Sistemi"ni hayata geçirdi. "E-Belediye" sisteminin kullanışlı ve kolay ara yüzüyle tüm kullanıcılara hitap ettiğini belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, vatandaşların artık belediyeye gelmeden http://www.afsin.bel.tr/ adresine girerek işlemlerini zaman kaybetmeden gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Özellikle yurt ve il dışında yaşayan Afşinli vatandaşlar için E-Belediye sisteminin büyük bir kolaylık olduğunu ifade eden Başkan Güven, "Vatandaşlarımız açısından da son derece güvenli bir sistem oluşturduk. Sistemimiz sertifikalı bir sistemdir. Vergi mükelleflerimiz, belediyeye gelme zorunluluğundan kurtularak, yeni sistemle, emlak, ilan-reklam, eğlence, çevre temizlik vergilerinin tümünü internet ortamında sorgulayıp, ödemelerini yapabilecek. Emlak vergisi, çevre ve temizlik tarifelerine kadar her şey birkaç dakikalık işlemle öğrenilecek. Web sitemizde e-belediyecilik hizmeti sayesinde vatandaş hiç sıra beklemeden, erişim imkanlarından faydalanarak işlemlerini yapabilecek."dedi.

Güven, açıklamasına şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızı teknolojinin tüm imkânlarıyla buluşturmaya gayret ediyoruz. Halkımızın belediyeye en kolay şekilde ulaşabilmesi ve daha iyi hizmet alabilmesi için çağımızın getirdiği teknolojik imkânları kullanıyoruz. Teknolojide en son hangi yenilik varsa bundan Afşinli vatandaşlarımız yararlanmalı. Bunun içinde elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Vatandaşların hizmetlerimize ilgisi de bizi ayrıca memnun ediyor.  E-belediye hizmetlerimizi yanı sıra, göreve geldiğimiz süre içerisinde imar takip sistemi ile Türkiye de bir ilke imza atmıştık. Yine aynı şekilde e-devlet kapısında da yerimizi alarak bölgemizde ilklere imza atmıştık. Şimdi ise e-belediye hizmetlerimiz ile vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan, emlak borçlarını, beyanlarını, ilan reklam verilerini, genel tahakkuk beyanları ve kira beyanlarını kolaylıkla takip edebilecekleri bir hizmeti hemşerilerimizle buluşturmanın heyecanı paylaşıyorum.  Afşin'imizin belediyecilik anlamında üzerimize düşen tüm görevleri yaparak daha güzel yerlere getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor ve edeceğiz de"

Editör: Haber Merkezi