Gaziantep Gazeteciler Cemiyetince bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Basın Ödülleri Yarışmasında, Anadolu Ajansı (AA) Kahramanmaraş sorumlusu İsmail Hakkı Demir, haber kategorisinde yılın haber ödülüne layık görüldü.

Gaziantep'te 54 kişinin yaşamını yitirdiği kına gecesine yönelik terör saldırısında yaralanan bir yaşındaki Esma bebeğin hayatını kaybeden annesinin kokusunu hissederek tülbentiyle uyuması gündemden düşmedi.

AA muhabiri Demir’in, Gaziantep’te yaptığı özel haberi yazıl ve görsel medyada geniş bir şekilde yer almasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan de ailenin evini ziyaret ederek, “Esma bebek artık bizim evladımız'' diyerek koruma altına almıştı.

Demir’in "Annesinden geriye kalan tülbenti koklayarak uyuyor" adlı haberi, şimdi de Gaziantep Gazeteciler Cemiyetince bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Basın Ödülleri Yarışmasında yılın haberiyle ödüle layık görüldü.

Ulusul ve uluslararası alanda yaptığı haberleriyle Kahramanmaraş’ın adını dünyaya duyuran İsmail Hakkı Demir’i, Kahramanmaraş’ın haber pusulası “Maraş Pusula Haber” ailesi olarak tebrik ediyoruz.

Gecede, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkan vekili Mehmet Ali Dim, RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy, Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın  Bayer, Habertürk program sunucusu Balçiçek İlter, NTV program sunucusu Oğuz Haksever, Sabah Gazetesi Ankara Yayın Yönetmeni Osman Altınışık , FOX TV editörü Necdet Yıldırım de ödül aldı.

Gazeteci İsmail Hakkı Demir’in ödüle layık görülen haberi, Annesinden geriye kalan tülbenti koklayarak uyuyor

Editör: Haber Merkezi