Basın İlan Kurumu ile Google iş birliğinde Gaziantep’te düzenlenen “Yapay Zekâ Okuryazarlığı ve Dijital Habercilik Eğitimi”, bölge basınından yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Eğitimde gazetecilerin yapay zekâ destekli araçlarla daha hızlı, güvenilir ve nitelikli içerik üretmesine yönelik teknik bilgiler paylaşıldı. Program, Gaziantep Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

Eğitime Afşin’den Yeşil Afşin Gazetesi ekibi başta olmak üzere Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kilis’ten basın mensupları katıldı. Ayrıca kamu kurumlarında görev yapan basın çalışanları ile iletişim fakültesi öğrencileri de programa ilgi gösterdi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinlik, yerel medyanın dijital dönüşüm sürecine verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu.

Arda Aşkın: “Dijital Çağ Yeni Yetkinlikler Gerektiriyor”
Basın İlan Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Arda Aşkın, açılış konuşmasında dijital teknolojilerin hızla değiştiğine dikkat çekerek, geleneksel medya anlayışının artık yeterli olmadığını ifade etti.
Rekabetin yoğun olduğu dijital ortamda teknolojik araçların etkin kullanılmasının zorunlu hale geldiğini belirten Aşkın, eğitimin gazetecilere yeni yetkinlikler kazandırmayı amaçladığını söyledi.

Google’dan Dijital Habercilik Vurgusu
Google Türkiye Eğitim Danışmanı Özgür Mehmet Kütküt ise gazetecilerin dijital dünyada yalnızca hızlı değil, aynı zamanda doğru ve güvenilir içerik üretmesi gerektiğini vurguladı.
Kütküt, yapay zekâ araçlarının habercilikte doğru kullanıldığında önemli bir avantaj sağlayacağını belirterek, teknolojinin gazetecilerin en güçlü destekçisi olabileceğini ifade etti.

Yapay Zekâ ve SEO Odaklı Uygulamalı Eğitim
Eğitimin ana odağını gazetecilikte yapay zekâ araçlarının kullanımı oluşturdu. Katılımcılara: Web sitelerinin arama performansını artırmaya yönelik SEO ipuçları, üretken yapay zekâ araçlarının uygulamalı kullanımı, araştırma, redaksiyon ve haber yazımında dijital destek araçları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Program sonunda katılımcılar, özellikle yerel medyada daha nitelikli içerik üretme, dijital dönüşüme uyum sağlama ve yanlış bilgiyle mücadelede daha güçlü refleks geliştirme konusunda önemli kazanımlar elde etti.
Gaziantep’te düzenlenen bu eğitim, bölge basınının dijital habercilik alanında kapasitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.









