2026 Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off finalinde Nijerya ile Demokratik Kongo kozlarını paylaştı.

Fas'ın Rabat kentinde oynanan ve TRT SPOR'dan canlı yayınlanan mücadeleden Galatasaray'a kötü haber geldi.

Sarı-kırmızılı ekibin yıldız forveti Victor Osimhen, ülkesi Nijerya'nın, Demokratik Kongo ile oynadığı 2026 FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off finalinde sakatlandı.

2. yarıda sahaya çıkamayan Osimhen'in yerine Nijerya'da Akor Adams oyuna dahil oldu.

"Bacağının arkasında hissettiği rahatsızlık nedeniyle oyundan alındı"

Müsabakanın ardından Osimhen ile ilgili açıklama yapan Nijerya Teknik Direktörü Eric Chelle, "Osimhen devre arasında bacağının arkasında hissettiği rahatsızlık nedeniyle oyundan alındı" dedi.

Yıldız oyuncunun durumu yapılacak sağlık kontrolünün ardından netlik kazanacak.

Osimhen, eylül ayındaki milli arada oynanan Ruanda maçında da sakatlık yaşamıştı.

26 yaşındaki Osimhen, Nijerya ile çıktığı son iki maçta attığı 5 golle ülkesinin Dünya Kupası hayallerinin canlı kalmasını sağlamıştı.

Bu arada Nijerya, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta rakibine seri penaltılarda 4-3 yenildi. Bu sonuçla Demokratik Kongo, adını kıtalararası play-off'lara yazdırırken Nijerya, Dünya Kupası hayali sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi