Süper Lig’in 31. haftasında sezonun kaderini belirleyen dev derbide lider Galatasaray ile en yakın takipçisi Fenerbahçe, RAMS Park’ta karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, rakibini 3-0 mağlup ederek puan farkını 7’ye çıkardı ve şampiyonluk yolunda kritik bir avantaj elde etti.
Maçı 10 kişi tamamlayan Fenerbahçe karşısında üstün bir oyun ortaya koyan Galatasaray, bitime 3 hafta kala zirvede yalnız kaldı. Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip üst üste 4. şampiyonluk için büyük bir adım atarken, Fenerbahçe ise hem zirve yarışında ağır yara aldı hem de ikincilik koltuğunu riske attı.
Maçın Kırılma Anı: Kaçan Penaltı
11.dakikada kazanılan penaltıda Anderson Talisca topu dışarı gönderdi. Bu pozisyon maçın seyrini değiştirdi. Kaçan fırsat sonrası oyunun kontrolünü ele alan Galatasaray, baskısını artırdı.
Osimhen Perdeyi Açtı
40.dakikada Victor Osimhen sahneye çıktı ve attığı golle takımını öne geçirdi. İlk yarı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
VAR Damgası: 10 Dakikada 2 Gol İptal
İkinci yarıda Galatasaray iki gol daha buldu ancak VAR incelemeleri sonucu ofsayt gerekçesiyle goller iptal edildi. Tribünler kısa süreli şok yaşasa da baskı devam etti.
Penaltı, Kırmızı Kart ve Kopuş
60.dakikada kazanılan penaltı ve hemen ardından gelen kırmızı kart maçın kırılma anı oldu. Fenerbahçe’nin 10 kişi kalmasıyla oyun tamamen Galatasaray’a geçti.
61.dakikada Barış Alper Yılmaz penaltıyı gole çevirerek farkı ikiye çıkardı.
Son Sözü Torreira Söyledi
83.dakikada Lucas Torreira skoru belirledi: 3-0.
Tribünlerde Şampiyonluk Sesleri
Son düdükle birlikte RAMS Park tribünleri adeta bayram yerine döndü. Taraftarlar şampiyonluk şarkılarıyla takımlarını kutlarken, Galatasaray sezonun en kritik galibiyetlerinden birine imza attı.




