Fon Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bugün ikinci kez toplanıyor. 455 bin 758 yatırımcıyı ilgilendiren süreçte mevcut uygulamaların sonuçları değerlendirilirken, fon mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik ilave tedbirler de masaya yatırılacak.

Fon piyasalarında yaşanan gelişmelerin ardından oluşturulan Fon Koordinasyon Kurulu, bugün ikinci toplantısını gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığındaki toplantıda, bugüne kadar atılan adımların sonuçları ve ilave çalışma gerektiren alanlar değerlendirilecek. Yılmaz, toplantının ardından kamuoyuna açıklama yapılacağını bildirdi.

Fon mağdurları için yeni tedbirler değerlendirilecek

Fon sürecine ilişkin yol haritasının belirlendiğini açıklayan Cevdet Yılmaz, ilgili kurumların kendi görev alanlarında koordinasyon içinde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Yılmaz, BDDK ve SPK tarafından önemli kararların alındığını, TMSF bünyesinde ise haksız kazançların iadesi amacıyla sorunlu her fon için özel hesaplar açıldığını açıkladı.

Yılmaz ayrıca, ikinci toplantıda “ilave neler yapılabilir, hangi alanlarda ilave çalışma ihtiyacı var” başlıklarının ele alınacağını ve toplantının ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

TMSF'den sorunlu fonlar için özel hesap

Süreç kapsamında TMSF bünyesinde sorunlu fonlara ilişkin özel hesaplar oluşturuluyor. Bu uygulamanın, haksız kazançların iadesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında hayata geçirildiği bildirildi.

Fon piyasasındaki işlemlerle ilgili BDDK ve SPK'nın aldığı kararların yanı sıra adli ve idari incelemeler de devam ediyor. Devlet Denetleme Kurulu da yatırım fonu işlemlerine ilişkin inceleme ve denetim sürecinde görev yapıyor.

455 bin 758 yatırımcı süreci yakından takip ediyor

SPK'nın açıklamalarına göre tasfiye sürecinden etkilenen fonlarda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Bu nedenle Fon Koordinasyon Kurulu'nun alacağı yeni kararlar, süreçten etkilenen yatırımcılar açısından yakından takip ediliyor.

Cevdet Yılmaz, fon piyasasında yaşanan sorunların sınırlı bir alanı kapsadığını belirterek Türkiye ekonomisinin temelleri ve sermaye piyasalarının yapısının sağlam olduğunu, sistemik risk bulunmadığını ifade etti.

Fon Koordinasyon Kurulu'nun ikinci toplantısında mevcut tedbirlerin sonuçlarının yanı sıra yeni müdahale ve çalışma gerektiren alanların da değerlendirilmesi bekleniyor. Toplantı sonrasında yapılacak açıklamada fon mağduriyetlerine ilişkin yeni adımların duyurulması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi