FIRAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI

Üniversitemiz aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 Sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atama Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca Öğretim Üyesi alınacaktır.
1- Atamalarda, Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca onaylanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi”ndeki esaslar uygulanacaktır. Doçentlik Eser İncelenmesinden geçerek Doçent unvanını almış ancak, sözlü sınava girmemiş adayların; Sözlü sınavları ilan başvuru süresi tamamlandıktan sonra ÜAK tarafından belirlenecek jüriler tarafından
yapılacaktır.
2- Profesör kadroları daimi statüde olup, bu kadroya başvuran adayların, www.firat.edu.tr adresinde bulunan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Bilgi Sistemi üzerinde Öğretim Üyesi kadrosuna başvurabilmek için Gerekli Asgari Koşullar tablosunun bizzat aday tarafından online olarak doldurularak 1 adet çıktı halinde dilekçesi ile birlikte Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 (bir) adet
dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 6 (altı) adet taşınabilir bellek ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.
3- Doçent kadroları daimi statüde olup, bu kadroya başvuran adayların, www.firat.edu.tr adresinde bulunan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Bilgi Sistemi üzerinde Öğretim Üyesi kadrosuna başvurabilmek için Gerekli Asgari Koşullar tablosunun bizzat aday tarafından online olarak doldurularak 1 adet çıktı halinde dilekçesi ile birlikte Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 (bir) adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 4 (dört) adet taşınabilir bellek ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.
4- Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adayların, www.firat.edu.tr adresinde bulunan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Bilgi Sistemi üzerinde Öğretim Üyesi kadrosuna başvurabilmek için Gerekli Asgari Koşullar tablosunun bizzat aday tarafından online olarak doldurularak 1 adet çıktı halinde dilekçesi ile birlikte Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 1 (bir) adet dosya ve bu dosyadaki belgeleri içeren PDF formatında hazırlanmış olan 4 (dört) adet taşınabilir bellek ekleyerek Personel Dairesi Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.
5- Başvurular ilan yayım tarihinden itibaren 15 gündür. Süresi içerisinde yapılmayan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
6-İdare uygun gördüğü takdirde ilanın her aşamasını değiştirebilir veya iptal edebilir
NOT: Müracaatların tamamlanmasını müteakiben Öndeğerlendirme Komisyonunca ilan şartları ve atanma kriterlerine uymadığı tespit edilen başvurular geçersiz sayılacaktır.

BİRİMİ ANABİLİM DALI UNVAN DERECE ADET AÇIKLAMALAR
Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 1 1 İlgili alanda uzmanlık eğitimini almış olmak. Yüz tarama cihazları üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Ortodonti Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 1 1 İlgili alanda uzmanlık eğitimini almış olmak. Fraktal analiz üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Ortodonti Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 1 1 İlgili alanda uzmanlık eğitimini almış olmak. Ortognatik cerrahide yumuşak doku simülasyonları üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Eczacılık Fakültesı̇ Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 1 1 Eczacılık Fakültesi mezunu olmak. Doktorasını farmasötik teknoloji alanında yapmış olmak. Kanser nanoteknolojisi üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 1 1 Fen Bilgisi Eğitimi alanında doktora yapmış olmak. Ters yüz öğrenme üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi (Matematik Eğitimi) bilim alanından almış olmak. Matematik eğitiminde düşünme becerileri üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Türkçe Eğitim Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Türkçe Eğitimi bilim alanında almış olmak. Dil öğretiminde kelime öğretimi konusunda çalışmaları olmak.
Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bilim alanından almış olmak. Erken çocuklukta etkileşimli dijital teknolojilerle eğitim üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
İktı̇sadı̇ ve İdarı̇ Bı̇lı̇mler Fakültesı̇ Maliye Teorisi Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Maliye bilim alanında almış olmak. Yerel yönetimlerin denetimi üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 3 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak. Erken dönem islam tarihi üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Hadis Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 3 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak. Hadislerin anlaşılması ve yorumlanması üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
İnsan ve Toplum Bı̇lı̇mlerı̇ Fakültesı̇ Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Dünya Dilleri ve Edebiyatları bilim alanında almış olmak. Uygulamalı dilbilim üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Genel Türk Tarihi bilim alanında almış olmak. Türk-Bizans ilişkileri üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Elektrik Makinalari Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında almış olmak. Sargılı senkron motorların kontrolü üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Mineraloji Petrografi Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Yer Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında almış olmak. Minerallerde radyoaktivite üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Enerji Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 2 1 Doktorasını Makine Mühendisliği anabilim dalında yapmış olmak. Isıl sistemlerde makine öğrenmesi üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Veri Bilimi Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 2 1 Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans mezunu olup bu anabilim dallarında birinde doktora yapmış olmak. Yapay sinir ağlarıyla genomik seleksiyon üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Yapay Zeka Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doktorasını Bilgisayar Mühendisliği anabilim dalında yapmış olmak. Doçentlik ünvanını Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında almış olmak. Yapay zeka tabanlı metin işleme konusunda bilimsel çalışmaları bulunmak.
Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 3 1 Yazılım Mühendisliği lisans mezunu olmak. Yazılım Mühendisliği anabilim dalında doktora yapmış olmak. Yazılım Mühendisliği alanında bilimsel çalışmaları bulunmak.
Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Su Ürünleri bilim alanında almış olmak. Kerevitlerin işlenmesi üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Tıp Fakültesı̇ Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 1 1 İlgili alanda uzmanlık eğitimini almış olmak.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını ilgili alandan almış olmak. Çocuk nöroloji yan dal uzmanı olmak.
Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 1 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak. İlgili alanda tıpta uzmanlık veya doktora yapmış olmak.
Anatomi Anabilim Dalı Doçent 1 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak. İlgili alanda tıpta uzmanlık yapmış olmak. Doçentlik ünvanını ilgili alandan almış olmak.
Veteriner Fakültesi Veterinerlik Parazitolojisi Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 3 1 Doktorasını Veterinerlik parazitolojisi alanında yapmış olmak. Protozoonlar üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Veterinerlik Farmakoloji ve Toksikolojisi Anabilim Dalı Dr.Öğr.Üyesi 2 1 Doktorasını Veterinerlik Farmakoloji ve Toksikolojisi anabilim dalında yapmış olmak. Mikotoksin zehirlenmeleri üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Veterinerlik Anatomisi Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Veteriner Anatomisi bilim alanından almış olmak.
Kovancılar MYO Evde Hasta Bakım Pr. Dr.Öğr.Üyesi 5 1 Hemşirelik anabilim dalında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Bağımlılık farkındalığı programları üzerine çalışmaları bulunmak.
Sosyal Bilimler MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Pr. Dr.Öğr.Üyesi 3 1 Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği lisans mezunu olmak. Yüksek lisans ve doktorasını Turizm İşletmeciliği anabilim dalında yapmış olmak. Gastronomi turizmi üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Teknik Bilimler MYO Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Pr. Doçent 1 1 Doçentlik ünvanını Elektrik-Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bilim alanında almış olmak. Elektrikli araçların elektrik tüketimi ve emisyonları üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.
Sağlık Hizmetleri MYO Otopsi Yardımcılığı Pr. Profesör 1 1 Doçentlik ünvanını Kimya alanında almış olmak. Adli Tıp Kurumunda en az 3 yıl çalışmış olmak.
Otopsi Yardımcılığı Pr. Dr.Öğr.Üyesi 1 1 Doktorasını moleküler biyoloji alanında yapmış olmak. MiRNA üzerine bilimsel çalışmaları bulunmak.

Kaynak: Haber Merkezi