EuroLeague play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Fenerbahçe Beko, Litvanya temsilcisi Žalgiris Kaunas’a konuk oldu. Sarı-lacivertliler mücadeleye etkili başlasa da son bölümde üstünlüğünü koruyamadı ve parkeden 81-78 mağlup ayrıldı.
Karşılaşmanın ilk çeyreğinde savunmada sert başlayan Fenerbahçe, hızlı hücumlarla farkı erken açtı. Devon Hall ve Tarık Biberović’in katkısıyla ilk periyot 12-25 tamamlandı. İkinci çeyrekte Wade Baldwin IV’in üst üste üçlükleriyle fark 19 sayıya kadar çıktı.
Ancak ev sahibi ekip, taraftar desteğiyle oyuna ortak oldu ve devre arasına skor 35-42 geldi. İkinci yarıda tempoyu artıran Žalgiris, özellikle son çeyrekte Fenerbahçe’nin hücumdaki durağanlığını değerlendirdi.
Son periyoda 57-62 üstün giren temsilcimiz, Talen Horton-Tucker’ın etkili oyunuyla farkı korusa da son dakikalarda kritik hücumlardan boş döndü. Büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi Žalgiris Kaunas 81-78 kazanarak seride durumu 2-1 yaptı.
Fenerbahçe’de Wade Baldwin 16, Talen Horton-Tucker 15, Devon Hall 14 ve Tarık Biberovic 10 sayıyla öne çıktı.
Serinin dördüncü maçı 8 Mayıs’ta Litvanya’da oynanacak. Fenerbahçe Beko kazanması halinde adını Final Four’a yazdıracak.





