Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Eshab-ı Kehf Külliyesini ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi, yaz sezonun gelmesiyle birlikte öğrencileri ağırlamaya başladı.

Gezi kapsamında Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Hasan Özcan, okul öğretmenleri ile 62 öğrenci, sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında UNESCO listesindeki Eshab-ı Kehf’i ziyaret ederek, külliye hakkında detaylı bilgi aldı.

Geziyle alakalı bilgi veren Okul Müdürü Hasan Özcan, Eshab-ı Kehf'in daha iyi tanıtılması için önce bölge insanları tarafından bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Eshab-ı Kehf gezisinin öğrenciler için faydalı olduğunu ve geziden memnun ayrıldıklarını ifade eden Özcan, “ Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Eshab-ı Kehf’i öğrencilerimize gezdiriyoruz. Geçen yıl ve ondan önceki yıllarda da yine Eshab-ı Kehf gezisi düzenledik. Elbistan’da yaşayıp hemen yanımızda bulunan Afşin Eshab-ı Kehf’i görmemiş binlerce insan var.  Okul olarak kendi öğrencilerimize rehber eşliğinde, detaylı bir şekilde bilgilendirmek suretiyle bu güzel Külliyeyi gezme ve tanıtma imkanı sunuyoruz. Bundan hem bizler hem de öğrencilerimiz çok keyif alıyor. Onlara sadece Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni değil Afşin’i gezdiriyoruz. Afşin’e hiç gelmemiş öğrencilerimiz var. Onlara, Afşin’i tanımalarını sağlıyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Afşin Eshab-ı Kehf’in eski tarihi yansıtan eser olarak okul çağına gelen öğrencilerin görmesi gerektiğini belirten Özcan, “ Afşin dönüşü araçta öğrencilerimize sohbet ettiğimizde onlardan gezinin çok yararlı olduğunu, memnun ayrıldıklarına şahit oluyoruz. Öğrencilerimiz ayrıca, Afşin’de çektikleri resimlerle ailelerine ve çevresindeki arkadaşlarına Eshab-ı Kehf’in tanıtımını yapıyorlar. Bu bakımdan da güzel bir sonuç doğuruyor. Biz bütün okullarımızın, bütün liselerimizin ve ortaokullarımızın burayı gezmelerini, görmelerini istiyoruz.  Dünya’da eşi bulunmaz kıymetli, değerli bir Külliye var. Eğitim bakımından da öğrencilerimize tarihi bir duyarlılık ve güzel bir anı kazandırıyor. Buna inanıyoruz ve bu yönden her zaman çalışıyoruz.

Özcan, öğrencilere rehberlik eden ve külliyenin tanıtımında etkin rol oynayan rehber Ramazan Kıraç’a gösterdiği ilgi ve alaka için teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi