Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, vatandaşları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde düzenlenecek 8. Geleneksek Yemliha Yürüyüşü'ne davet etti.

Afşin Belediyesi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Güven,  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenecek etkinlikler ve 8. Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü hakkında bilgi verdi.

Geleneksel hale getirilen Yemliha Yürüyüşü'nün 15 Temmuz'da yapma kararı aldıklarını ve ilkinin 2017 yılında gerçekleştirildiğini ifade eden Güven, "15 Temmuz'da hainler tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimin ardından Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü'nü bu tarihte yapılmasının daha olumlu olacağını düşündük. Yürüyüşümüzde şehitlerimizi anacak ve Eshab-ı Kehf'in anısına Yedi Uyurların aziz hatıralarını yaşayacağız. Yemliha yürüyüşünün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleşmesi bizim için çok anlamlı oldu. 15 Temmuz 2016 da aziz Türk milletinin sergilediği tavırla, Eshab-ı Kehf ehlinin sergilediği tavır arasında benzerlikler vardır. İnşallah önümüzdeki pazar günü tüm vatandaşlarımızın katılımıyla UNESCO Dünya Mirasları Geçici Listesindeki Eshab-ı Kehf Külliyemize yürüyüş gerçekleştireceğiz. Akşamüzeri, saat 17.30'dan itibaren belediyemiz önünde ve meydanda toplanmaya başlayacak ve saat 18.00'da yürüyüşümüze başlayacağız. Külliyemizde vatandaşlarımıza ikramlarımız olacak ve akşam namazını orada eda ettikten sonra tekrar meydanda toplanarak Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Afşin Belediyesi önünde saat 20.30'da “Demokrasi Kahramanlarımızı Anma Nöbeti' etkinliği olacak. İnşallah demokrasi kahramanlarımızı anacağımız bu etkinliğimizde de tüm Afşinli hemşerilerimizle bir arada olmak istiyoruz." dedi.

 Afşin Belediyesi tarafından düzenlenen Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü'nde, Kur'anı- Kerim'de adı geçen Yedi Uyurlar'ın hatırasını canlandırmak ve şehitleri anmak için ilçe merkezinden başlayarak 6 kilometre uzaklıktaki UNESCO listesindeki Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirecek. Ardından Belediyesi önünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında etkinlikler gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi