Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Elbistan merkezli olmak üzere Mersin ve Sinop illerini de kapsayan geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. “Örgütlü Olarak Resmi Belgede Sahtecilik” suçuna yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 36 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
Yapılan çalışmalar sonucunda, sahte belge düzenleyen 14 şüpheli ile bu kişilerden sahte ehliyet, SRC belgesi, eğitim sertifikası, ustalık ve kalfalık belgeleri temin ettikleri belirlenen 22 kişi olmak üzere toplam 36 şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
Şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahtecilik faaliyetlerini ortaya koyan çok sayıda belge ve dijital materyal ele geçirildi. Aramalarda bulunanlar şu şekilde açıklandı: Sahte ehliyetler, sahte eğitim, ustalık ve kalfalık sertifikaları, SRC1–SRC5 sertifikaları, sahte SRC2 kartı, kayıt defterleri, bilgisayar kasası, dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları, tüm materyaller muhafaza altına alınarak incelemeye gönderildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi, diğer şüpheliler hakkında ise adli süreç devam ediyor.




