Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyenin altına düşürdü. Standard&Poor's ise kredi not görünümünü "negatif"e çekti. Bu gelişmelere rağmen Türk Lirası, geride kalanda haftada, dolar karşısında bir haftada yüzde 5, avro karşısında yüzde 4 ve sterlin karşısında yüzde 5 değer kazandı.

Analistler, TL'nin 2015 ve 2016'da genel olarak emsallerinden negatif ayrıştığını hatırlatarak, 2017 yılının ilk günlerinden itibaren bunun tersine döndüğünü kaydetti. TL'nin yıl başına göre halen dolar karşısında yüzde 5 düşüşte olduğunu, diğer gelişen ülke para birimlerinin ise yüzde 5'i aşan oranlarda pozitif tarafta olduğunu dile getiren analistler, benzer ülke para birimleri ile arasındaki farkı kapatmak için TL'deki pozitif görünümün devam edebileceğini söyledi.

DOLAR/TL TAHMİNİ

İntegral Menkul Araştırma Müdür Yardımcısı Beste Naz Köksal, "Dolar kurunun düşüşü 3,63-3,65 bölgesine doğru devam edebilir. ABD'de açıklanan önemli verilerden tarım dışı istihdam verisi her ne kadar beklentilerin üzerinde gelse de saatlik ücretlerdeki yıllık artışın yüzde 2,8’den 2,5’e gerilemesi ABD merkez bankasının (Fed) mart ayı toplantısı için elini güçlendiren bir veri değil. Bu nedenle dolar endeksinde geri çekilme ile birlikte içeride kurda ılımlı yönde hareketler devam edebilir." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi