Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük "Kahramanmaraş bugün Türkiye’nin yaşanabilirlik açısından en avantajlı şehirlerinden birisi haline gelmiştir" dedi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen iftarda konuşan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük konuşmasında şunları söyledi:
Girişimcilik ruhu ile sanayi kültürü sayesinde kentin ekonomik şartları her geçen gün iyileşmekte ve geleceğe daha umutla bakmak ve çok çalışmak için bizleri teşvik etmektedir.
Birçok Anadolu şehrine örnek teşkil eden Kahramanmaraş; devletin sağladığı desteklerle birlikte 5 yıl içinde 5 milyar dolara yakın özel sektör yatırımına imza atmıştır. 
Bu yatırımlarla birlikte yıllık sanayi hasılası 3,5 milyar dolara, dış ticaret hacmi ise 2 milyar dolara yaklaşmış bulunmaktadır.
Tekstil, metal sanayii, elektrik üretiminde, çimento ve kağıt sektöründe Türkiye üretiminde ciddi bir paya sahip olan Kahramanmaraş, geriden gelerek yine sanayileşmek için fırsat kollayan ayakkabı üretimi ve altın işlemede Türkiye’nin ikinci büyük üretim merkezi konumuna ulaşmıştır. 
Yapılan son yatırımlarla sosyal görüntüsü de değişmeye başlayan Kahramanmaraş 2023 yılında hangi noktada olmak istediğini de belirlemiş, hedeflerini koymuş bulunmaktadır. 
Türkiye’nin dünyada en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer almayı hedeflediği gibi; Kahramanmaraş da Türkiye’nin en gelişmiş ilk 10 şehri arasında bulunmayı ana hedef olarak belirlemiştir.
Bu hedefi yakalayabilmek için, üretim miktarını, katma değeri ve ihracat oranını daha yukarılara çekerek, metal eşya, hazır giyim ve konfeksiyon, ayakkabı, altın işleme, makine, tarım ve su ürünleri sektörlerinin ihracattaki payını artırmak durumundayız. 
“Türkiye 2023 Vizyonu” çerçevesinde 500 milyar dolar ihracat hedefi Anadolu kentlerinin üretim ve ihracatını artırmasıyla gerçekleşebilir. Bunu da ancak yatırım, üretim ve ihracat konusunda var gücüyle çalışan, krizlere rağmen büyümesini devam ettiren Türk sanayicisine dolayısıyla Türk işçisi, Türk emeği, Türk sermayesi ve Türk ürünlerine destek olarak sağlayabiliriz.
Bu itibarla, geçtiğimiz hafta çıkarılan ve ilave 6 puanlık destek sağlayan yeni istihdam teşviki Kahramanmaraş’ın ekonomik vizyonu bakımından stratejik bir destek unsuru olacaktır.
Ülkemizde istihdam konusundaki gelişmeler ümit verici niteliktedir. TÜİK verilere göre istihdam edilenlerin sayısı 2013 yılı Nisan döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 61 bin kişi artarak 25 milyon 691 bin kişiye ulaşmıştır.
Kahramanmaraş’ın ekonomik hedeflerine ışık tutmak amacıyla başladığımız ve çalışmalarını finalize etme aşamasına geldiğimiz Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesi 1. Etap Projemizde; 8 Temmuz günü ilimize gelen yer seçimi komisyonunun inceleme ve görüşmeleri olumlu geçmiş, bundan sonraki aşamada ÇED süreci başlatılarak önemli bir adım daha atılmış olacaktır.
Bu projede Kahramanmaraş olarak ortaya koyduğumuz ortak hareket ve üst düzey koordinasyonu diğer makro projelerde de sağladığımızda; -inanıyorum ki- Kahramanmaraş’ın önünde hiçbir engel kalmayacaktır.
Türkiye geçtiğimiz Mart-Nisan-Mayıs aylarında tarihinin en canlı dönemlerinden birini yaşamıştır. İstihdamdaki gelişmeler, sanayi üretim endeksinin bariz şekilde artması, çözüm süreci ve uluslararası kuruluşların not artırımları, ticari ve bireysel kredi faiz oranlarındaki olumlu trend; Türkiye’nin özlediği ekonomik tabloyu oluşturmuştur. 
Ancak, Türkiye ne zaman yükselişe geçse, ne zaman ekonomi ve demokrasi çıtasını kaldırmak adına önemli projeleri hayata geçirmek için adım atsa, ardından; dış güçler tarafından tezgahlanan oyunlara maruz kalmaktadır.
Ekonomik ve sosyal bakımdan zenginleşmeye başladığımız, ekonomi ve demokrasimiz ile bölgemizde ve dünyada örnek olmaya başladığımız her dönemde bu tür girişimler söz konusu olmaktadır. Ülkemiz, dünyanın memnuniyetle izleyip servis ettiği sokak gösterileri ile bir yere varamayacaktır. Türkiye’nin önü açıktır ve başta Avrupa Birliği olmak üzere önemli dengeleri değiştirecek potansiyele sahiptir.
Özellikle içinde bulunduğumuz Ramazan ayı itibariyle, Türkiye bir kez daha kenetlenmeli ve bu dış kaynaklı senaryoları bertaraf etmelidir. İnsanlarımız taleplerini demokratik yöntemlerle ortaya koymalı ve Türkiye bu konuda dünyaya ders vermelidir. Aksi takdirde, bu sokak gösterileri Türkiye’yi, Irak, Suriye ve Mısır’ın durumuna düşürmek, demokrasi sürecini engellemek ve en gelişmişler arasına girme hedefini zorlaştırmaktan başka bir şeye yaramayacaktır.
 
Editör: Haber Merkezi