Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, ilçemizde yağan kar yağışlarının kuraklığın ardından sevindirici olduğunu kaydetti.

Afşin’de etkisini alan kar yağışı hayatı olumsuz etkilese de çiftçiyi sevindirdi. Özelikle 2016 yılının kurak geçmesi ardından yağan kar yağışı çiftçilere ilaç gibi geldi.

İstediğimiz kar sonunda geldi.

2016 yılının kurak geçmesinin çiftçileri sıkıntıya düşürdüğünü dile getiren İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “2016 yılının çok kurak geçmesi çiftçilerimize büyük sıkıntılar yarattı. 2016 yılının sonunda tohum ekildiğinde bir damla yağmur düşmemişti. Çiftçimiz o kuru toprağa tohumunu ekti ve uzun bir süre de yağmur yağmadı. Ama 2017 yılının Ocak ayında istediğimiz kar geldi. Biraz geç kaldı ama yine de en azından çiftçimizin yüzünün gülmesi bakımından da bu kar Afşin’imize ilaç gibi geldi” dedi.

İnşallah 2017, bereketli geçer

2017 yılının bol ve bereketli bir yıl olması dileyen Kurt, “ 2017 yılında daha çok kar yağar ve baharın daha iyi geçmesi ve çiftçimizin yüzünün gülmesi için buna ihtiyacımız var. İnşallah bundan sonraki yıllarda da böyle kurak geçmez. İnşallah 2017 yılı bol ve bereketli geçer” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi