Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun, yıl sonu ihracat rakamlarının umut verdiğini belirterek, Kahramanmaraş'ın 2017 yılını 1 milyar dolara yakın ihracatla kapatacağını belirtti.

Zabun, yaptığı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan kasım ayı ihracat verilerine göre, kentin 84 milyon 138 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

İhracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,6 artığını ifade eden Zabun, söz konusu artıştın kent ekonomisi için çok önemli olduğuna işaret etti.

Kahramanmaraş'ın 2017'nin 11 aylık döneminde ihracatını geçen yılı aynı dönemine göre, yüzde 10,9 oranında daha fazla ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Zabun, şunları kaydetti:

"Kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,6 artış gerçekleştirdik. Sanayici ve iş adamlarımızın üretimdeki başarıları ve ihracattaki üstün gayretleri neticesinde 84 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirildi. Rakamlar yıl sonu için de umut veriyor. Umuyorum ki Kahramanmaraş, 2017 yılını 1 milyar dolara yakın ihracatla kapatacak."

Editör: Haber Merkezi