Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve Çalışma ve Sosyal Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yürüttüğü dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi teknik projesi kapsamında düzenlenen "Sosyal İçerme ve İstihdam Farkındalık Arttırma Toplantısı"na katıldı. 

Yaptığı konuşmada neden Romanların eğitimi, iskanı ve istihdamının bugün olduğundan çok daha iyi noktalara taşınması gerektiğine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, "Engelli kardeşlerimizle ilgili son 14 yıldır çok önemli yasal düzenlemeler, yönetmelikler, uygulamalar, destekler, çok önemli çalışmalarımız oldu ama geldiğimiz noktaya baktığımızda gitmemiz gereken noktayla arada önemli bir fark var. Eski mahkum kardeşlerimiz, bir suç işlenip cezasını çektikten sonra ona hala suçlu gözüyle bakmak vicdani ve insani değildir. Onu üretebilen, sosyal dokuya destek verebilen, kendi ayakları üstünde durabilen bir noktaya taşımamız gerekir. Eski mahkumlarımıza bugün için kendi işini kurmalarıyla ilgili brüt asgari ücretin 10 misli olarak verdiğimiz desteği inşallah önümüzdeki günlerde netleştirecek ve en az 20 misline çıkarmanın çalışmalarını yapıyoruz. Suçunu, cezasını çektiyse artık normal yaşamın asli bir unsuru olabilme hakkında sahiptir" dedi. 

"BÜYÜKANNE PROJESİNİ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONLANDIRACAĞIZ"

Kadının istihdamdaki yerinin daha güçlü olabilmesi adına yeni düzenlemeler yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini aktaran Müezzinoğlu, "Kadın istihdamında devraldığımızla bugün geldiğimiz nokta arasında önemli bir fark var. Özellikle önümüzdeki dönemde kadının istihdamdaki yerinin daha güçlü olabilmesi adına yeni düzenlemeler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Büyükanne projesinde istiyoruz ki kadın istihdamdan uzaklaşmasın, anne evladıyla olan hukukunu güçlü, sağlıklı ve güvenli koruyabilsin. Projeyi inşallah önümüzdeki hafta sonlandıracak ve kamuoyuna deklare edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi