Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Ali Sami Aydın, Türkiye'nin Amerika'ya ev tekstili ihracatının 600 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, "Şartlar iyi değerlendirilebilirse bu ülkeye ihracat 2 katına çıkabilir. Amerika'da Türkiye için ev tekstili anlamında 600 milyon dolarlık daha fırsat var." dedi.

Aydın, ev tekstili sektörünün 3 milyar dolarlık ihracatı, 12 milyar dolarlık iç pazar büyüklüğü ile 15 milyar dolarlık bir hacme sahip olduğunu kaydetti.

Dünya ev tekstili sektörünün ihracat büyüklüğünün 95 milyar dolar civarında olduğu bilgisini veren Aydın, bu ihracatın yarısını Çin'in yaptığını bildirdi.

Türkiye'nin ev tekstili anlamında dünyada marka olduğunu aktaran Aydın, Türkiye'deki bütün sektörler yan yana konulduğunda dünyada marka olan tek sektörün ev tekstili olduğunu dile getirdi.

Aydın, ev tekstili alanında dünyanın her yerinde Türk ürünlerinin bulunabileceğini hatırlattı.

Bu alanda bir Türk firmasını en kısa sürede dünya markası haline getirmeyi hedeflediklerini anlatan Aydın, referandumdan sonra Türkiye'nin olumlu bir sürece girdiğine işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sadece Türkiye'nin iç pazarına yönelik değil. Yabancı alım yapan firmalar noktasında da Türkiye'ye karşı bir güven gelmeye başladı. Siparişlerimizde artışlar var. 2017'de ihracatta minimum yüzde 4-5'lik artış bekliyoruz. 2018'de ise bu rakamın daha fazla olacağından eminiz. Gidişat bunu gösteriyor. Türk markaları ile Türk tasarımlarının da bunu desteklediğini çok net bir şekilde görüyoruz."

Editör: Haber Merkezi