Sebahattin Atalay Kültür Merkezi’nde yapılan istişare ve bilgilendirme toplantısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve KOSGEB’in firmalar ile girişimcilere yönelik güncel destek ve teşvik programları hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen toplantıda firmaların, sanayici ve KOBİ’lerin sürdürülebilir, kaynak-etkin ve verimli bir dönüşümü sağlamaları amacıyla KOSGEB ve Bakanlıklar tarafından işletmelere sunulan Hızlı Destek Programları, girişimcilere yönelik teşvikler ile bu teşvik ve desteklerden faydalanabilecek sektörler hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

Yapılan sunumlar sonrası Kahramanmaraş Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kadir Uysal, Kahramanmaraş Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Osman Arısal, Kahramanmaraş KOSGEB İl Müdürü Yasin Yüksek, TKDK ve yerel yönetim temsilcileri katılımcıların sorulanı yanıtladı.

Toplantı hakkında açıklama yapan Afşin Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can, sanayide, üretimde, ticarette ve çalışma modellerinde önemli bir geçiş sürecinin yaşandığını dile getirdi. Can, firmaların değişim ve dönüşüm çalışmalarına büyük faydalar sağlayan Bakanlık ve KOSGEB desteklerinin artırılması ile sürece daha fazla fayda sağlanacağını kaydetti.

Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası (AESO) Başkanı Emrah Gümüş ise, sanayici ve üretici firmalarımıza destek ve yol gösterici olunması gerektiğinin altını çizdi.

Gümüş, “Esnafımızın, üretim ve istihdama ivme kazandıracak desteklenmeleri önemli. O nedenle, her fırsatta ilçemizde KOSGEB ve İl Müdürlüklerimizle birlikte hareket etmeye gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi