Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük,  "Türkiye'nin büyüme hızının devam ediyor olması ülkemiz açısından sevindirici bir gelişmedir" dedi.
Karaküçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2. çeyrekteki büyüme hızının yıl sonuna kadar devam etmesini beklediklerini belirtti.
Belirlenen hedefelere ulaşılabilmesi için büyüme hızını daha da artırmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karaküçük, şunları kaydetti:
"İnşallah 4. çeyrekte de aynı büyüme hızıyla devam edip bitirmeyi arzu ediyoruz. Şuanda dünyadaki büyüme hızı ve bununla birlikte Çin ve Avrupa'daki büyüme hızı düşüş eğilimi göstermektedir. Türkiye'nin büyüme hızının devam ediyor olması ülkemiz açısından sevindirici bir gelişmedir. Ancak Türkiye'nin 2023 vizyonunu yakalayabilmesi için yeni ekonomik model ve teşviklerin getirilmesi gerekmektedir."
Büyüme hızının daha da artacağına inandığını dile getiren Karaküçük, 500 milyar dolarlık ihracat hedefi için de bunun gerekli olduğuna işaret etti.
Kahramanmaraş ekonomisinin Türkiye paralelinde geliştiğini anlatan Karakaçük, "Kentimizdeki büyüme hızı da aynı doğrultuda devam ediyor. İhracat rakamları Türkiye ile aynı şekilde devam ediyor. Ancak Kahramanmaraş ve Türkiye olarak önümüzdeki dönemlerde adımlarımızı hızlı atıp büyütmemiz lazım" diye konuştu.
Karaküçük, Suriye ve Mısır'daki sorunların sanayicinin Ortadoğu pazarını olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi