Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilere başarılar diledi.

Üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 30 Haziran – 1 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

 Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, “Gelecekteki hedefledikleri mesleğe ulaşmak, kaliteli ve her anlamda donanımlı bir üniversite okumak için sınavlara sıkı bir şekilde hazırlanan, ders çalışan, test çözen, aynı zamanda motivasyonunu yüksek tutmaya çalışan öğrencilerimizin, emeklerinin karşılığını alabilmelerini ve yıllardır edindikleri bilgi ve birikimlerini sınava yansıtarak, başarılı olmaları en büyük dileğimizdir” dedi.

Başarının en önemli sırrının rahat ve sessiz bir ortamda sınava girmek olduğunu belirten Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, “Büyük bir azim ve çabayla hazırlandığınız Yükseköğretim Kurumları sınavı, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biridir. Ruh ve beden sağlığınız her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu unutmadan bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmeleri gerekiyor. Sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak yol aldığınız şu günlerde heyecanınızı yürekten paylaşıyorum. Kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyorum.  YKS sınavlarının huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için sınav yapılacak tüm okullar ve çevresinde; sınav öncesi, günü ve sonrası için tüm emniyet ve trafik tedbirleri alınmış olup, ani ve acil kimlik belgesi taleplerini karşılamak üzere de ilçe nüfus müdürlükleri,  sınav süresinde açık bulundurulacaktır. Başarının en önemli şartı ise öğrencilerimizin rahat ve sessiz bir ortamda sınava girmeleridir. Öğrencilerimizin her türlü kaygıdan uzak, uygun koşullarda sınava girmeleri sağlamak ve sınavın sorunsuz bir şekilde yapılması amacıyla sınav günü gürültü kirliliğinin yaşanmaması amacıyla değerli vatandaşlarımızın da aynı hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum. Yıllardır hazırlandıkları bu sınavda güzel bir neticeyi alarak, üniversite hayallerinizi gerçekleştirecekler. Gençlerimiz bizim güvencemiz ve geleceğimizsiniz. Hayatın çok uzun süren ve umutsuzluğa düşülmemesi gereken bir süreç olduğunu unutmamaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Son olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek öğrencilere başarılar dileyen Turan, “Bu vesileyle bugüne kadar sizlerin yetişmesinde her türlü fedakarlığı üstlenen öğretmenlerinize, ailelerinize,  teşekkür ediyor, ilimiz ve ülkemiz genelinde sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar diliyor, çalışmalarının ve emeklerinin karşılığını almalarını canı gönülden temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi