Güvenlik sistemini güçlendirmeyi amaçlayan ÖSYM, hazırladığı yeni yönetmelikle güvenlik konusuna teknolojik ayar yaptı. Buna göre adaylara parmak izi, hatta retina kontrolü de yapılabilecek.

SINAV YÖNETMELİĞİ YENİDEN DÜZENLENDİ

ÖSYM, teknolojik gelişmelere bağlı olarak sınav yönetmeliğini yeniden düzenledi. Buna göre aday ve görevlilere parmak izi ve retina tanıma gibi yeni önlemler uygulanabilecek. Güncel fotoğrafı ve TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek. Adayların, yanlarında her türlü kesici alet, silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, bluetooth, kulaklık, kolye, yüzük (alyans hariç), her türlü plastik, cam, metal içerikli eşya, her türlü elektronik cihaz, kağıt, defter, kitap, sözlük, gazete ve cetvel benzeri araçlar ile binalara girmesine izin verilmeyecek.

TUVALET İHTİYACINA SAĞLIK KURULUNDAN RAPOR

Görevliler, sınava giriş belgesi ile aday kontrol listesinde fotoğrafı bulunan aday olup olmadığını kontrol edecek. Koyu renk gözlük, sakal, aşırı kilo farkı, estetik gibi sebeplerden dolayı kimlik tespiti istenebilecek. Sınav sırasında sağlık kurulu raporu ile tuvalet ihtiyacını karşılamak zorunda olan adaylar dışında adaylar, tuvalet ihtiyaçları için kısa süreliğine de sınavdan çıkamayacak.

Emniyet birimlerince sınav öncesi ya da sınav sırasında binaların dış çevresinde şüpheli kişi ve araçlar aranabilecek.

 

Editör: Haber Merkezi