Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürleri toplantısı Afşin'de yapıldı.

Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kahramanmaraş Merkez ve ilçelerindeki özel eğitim uygulama merkezi okul müdürleri ile idarecileri katıldı.

2018-2019 eğitim öğretim yılında Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezine yönelik çalışmaların değerlendirildiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, “Bizler çocuklarımız ve onların geleceği için buradayız. Okullarımız fiziksel anlamda çok katlı binalar olmasından öte öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile anlam kazanmaktadır. Akademik bilgilerini huzurlu bir çalışma ortamında öğrencilerine aktarabilen bir öğretmen, bizim için geleceğe hazırladığımız çocuklarımızın garantisidir. Okul ortamında ılımlı bir çalışma ikliminin oluşması, kurum kültürünün yerleşerek okullarımızın çocuklarımızın ikinci evi haline gelmesini sağlayacak olanlar ise siz ilçe idarecilerimizin önderliğinde okul müdürlerimizin görevidir. Bu vesileyle bizleri burada ağırlayan ve ev sahipliğinden dolayı Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan’a ve Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Taşkale’ye teşekkür ediyor, verimli bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyorum ” açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, “Bu toplantıları her ay değişik ilçelerimizde yapıyoruz. Allah kolaylık versin. İlçemizde de özel eğitim alanında başarı göstermekte. Buraya çıkarken il müdürümüze de bahsettim burası çok eski bir okuldu ama Okul Müdürümüz Murat Taşkale’nin de gayretleriyle böyle bir ortam sağlandı. Şimdi 3. Kademeyi de açtık ama henüz eğitim öğretime başlamadık eksikliklerimiz var. İnşallah en kısa zamanda orayı da hizmete açacağız. Ben ilçemize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ilçeler bazında yeni eğitim öğretim faaliyetlerinin sağlıklı, güvenli ve huzurlu şekilde yürütülmesi, alınacak tedbirler, öğrencilerin zararlı ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunması, okul servis araçlarının düzen ve güvenliği, okul kantin ve yemekhaneler ile pansiyonlarının durumları ve konuşuldu.

Editör: Haber Merkezi